Férfi kosárlabda

Ha ezen az úton haladok, sok mindent elérhetek - Hanga Ádám

A Fehérvárról Spanyolországba igazoló játékos sok pozitív visszajelzést kapott az Eurocampon, ahol három mérkőzést játszott.

Hanga Ádám Spanyolországban is bizonyítana

Hanga Ádám az elmúlt bajnoki szezonban az Albacomp egyik legjobbja volt meccsenkénti 17,7 pontjával, 2,9 szerzett labdájával és 3,3 gólpasszával. A magyar kosaras külföldön járt, az Eurocampon mutatta meg magát, ahol három meccsen játszott, egyszer csapata, egyszer pedig a mezőny legjobbja volt. A kosaras már a spanyol Assignia Manresa játékosaként vett részt a játékosbörzén.
 
"Mivel már van csapatom, így nagy nyomás nem nehezedett rám, nem a szerződés lehetőségéért voltam ott, hanem, hogy lássák: két év alatt - amikor megmutattam magam ott - mennyit " - mondta a kosaras az fmh.hu-nak. - Sok pozitív visszajelzést kaptam, de konkrétan nem szeretném megmondani, hogy kiktől. Azt mondták, sokat fejlődtem, nem csupán a játékban, de a hozzáállásomban is, és ha ezen az úton haladok tovább, nagyon sok mindent elérhetek. Az esett a legjobban, hogy az alakuló profizmusomról szóltak ennyire pozitívan. Három meccs után megsérültem, és mivel Trevisóból Manresába indultam orvosi vizsgálatra, nem akartunk már kockáztatni az újabb játékkal."

Hanga a spanyol bajnokság 15. helyezettjéhez igazolt, ahol nyugodt körülmények között készülhet a következő idényre.

"Az orvosi vizsgálaton megfeleltem. Szép a 75 ezer lakosú város, mivel a válogatott miatt későn érkezek, ezért lakást választottunk. Mindenki szeretettel fogadott. Mondták, bíznak bennem, és ha esetleg kezdetben nem is megy úgy ahogy szeretném, legyek türelmes, dolgozzak sokat, és legjobbak közé sorolhatok. Ez a célom!"