Kézilabda

Zöld kártyát kapott a Viborg, Nagy Kornél a BL-ért küzdhet

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) Végrehajtó Bizottsága a hétvégén Máltán ülésezett, ahol több kérdésben is határozatot hozott.

ehf logoTöbbek között az EHF döntött a férfi mezőny „wild-card” selejtezőtornájának résztvevő csapatairól is. Mint ismert a négycsapatos mini-tornára öt együttes nyújtotta be nevezési szándékát, ám végül a dán Skjern gárdája nem indulhat a Bajnokok Ligája szereplésért folyó küzdelemben. A határozat értelmében a német RN Löwen, a lengyel Kielce, a spanyol Valladolid valamint a következő szezontól a Nagy Kornélt is a soriban tudó francia Dunkerque vehet részt a megmérettetésen.

A hölgyeknél eldőlt, hogy a dán Viborg együttese kapta meg a „zöld kártyát” a szövetség Végrehajtó Bizottságától, így elindulhat a 2011/2012-es női Bajnokok Ligája selejtezőjében. A norvég Tertnes is bejutott a selejtezőbe, mivel a Bajnokok Ligája címvédője a szintén norvég Larvik együttese.

A BL-selejtezőtornákra a szeptember 17-18-i hétvégén kerül sor. A BL-selejtezőcsoportok sorsolását június 27-én 16 órakor tartják Bécsben, Magyarországot a Győri ETO és a DVSC-Korvex képviseli majd.