Golf

Öt korábbi bajnok is kiesett a US Openen

  • VNA
Címkék:

Szombat reggelre kiderült, hogy a világelső Luke Donald versenyben maradt a US Openen, öt korábbi bajnok ugyanakkor búcsúzott a major tornától.

A US Open golftorna harmadik napjának reggelén az a 21 játékos is befejezte a második kört, akik ezt pénteken sötétedés miatt nem tudták megtenni. Ezt követően véglegessé vált a felezés (cut) mezőnye, vagyis kiderült, hogy kik azok, akik a verseny harmadik és negyedik napján is teljesíthetik a 18 szakaszt. Nagy megkönnyebbülést érezhetett a világelső Luke Donald, valamint a svéd Robert Karlsson is, akik végül még éppen versenyben maradtak. Öt korábbi US Open bajnok ugyanakkor már most elbúcsúzott az évad második major tornájától, akik nem kerültek be a legjobb 72 játékos közé.

Nem jutott tovább a legutóbb Bethesdában rendezett US Open győztese a dél-afrikai Ernie Els (1994 és 1997 győztese), valamint Jim Furyk (2003), Michael Campbell (2005), Geoff Ogilvy (2006) és Angel Cabrera (2007) sem. A háromszoros US Open bajnok Tiger Woods sérülése miatt el sem indult a négy közül a legnehezebbnek tartott major tornán. Érdekesség, hogy Luke Donald hátránya már 15 ütés a két nap után vezető észak-ír Rory McIlroy mögött, ami aligha behozható.