WTCC

Micheliszt megbüntették - 10 kg hiányzott az autójából

  • VNA

Hiába szerezte meg az ötödik rajthelyet Brnóban Michelisz Norbert, a motorsportok új magyar kedvence egy technikai malőr miatt csak az utolsó helyről rajtolhat vasárnap.

Az időmérő ötödik helyezettje, Michelisz Norbert BMW 320 TC autóját vezeti a túraautó-világbajnokság szabadedzésén a Hungaroringen. MTI Fotó: Földi Imre
Ezen a hétvégén a csehországi Brnóban rendezik meg a túraautó világbajnokság újabb versenyeit, ahol szombaton az időmérőre került sor. Az idei sorozatban a Chevrolet-k domináltak eddig, és ezúttal sem volt ez másképp, hiszen Yvan Müller márkatársával, a világbajnoki pontversenyt vezető Robert Huffal csatázott a pole pozícióért. Az időmérő második részében végül a francia volt a gyorsabb, aki ebben a szezonban először indulhat majd az élről. A Zengő-Dension csapat magyar versenyzője, a BMW-t kormányzó Michelisz Norbert ezúttal is remekül helytállt, a kvalifikáció első részének utolsó körében produkálta legjobb körét, amivel azt érte el, hogy mindkét vasárnapi futamon az ötödik helyről indulhat.

Gondoltuk mindezt szombaton kora délután. Estefelé azonban jött a szomorú hír, amelyről Michelisz Norbert honlapja is beszámolt. A magyar versenyző autója ugyanis 10 (egyes források szerint 12) kilogrammal könnyebb volt az előírtnál, így a sportfelügyelők a magyar versenyző összes köridejét törölték, ami azt jelenti, hogy csak a mezőny végéről kezdhet neki mindkét futamnak. Michelisz autóját hajnal egyig építették a szerelők, a hungaroringi baleset következményeit azonban nem volt könnyű orvosolni a hiányzó alkatrészek miatt, így minden valószínűség szerint az erőltetett menetnek köszönhetően következett be a hiba.