Úszás

Jakabos remek idővel nyert 200 m pillangón

  • MTI

Jakabos Zsuzsanna győzött a római Hét Domb elnevezésű, hagyományos nemzetközi úszóversenyen a 200 m pillangó szombat esti döntőjében.

Jakabos Zsuzsanna a 2010-es budapesti Eb-n
"2:07.67 perces nagyon szép teljesítménnyel rukkolt elő, kiemelkedett a mezőnyből – számolt be Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek a Trofeo Sette Colli második napjának magyar vonatkozású főbb történéseiről. - Gyakorlatilag ellenfél nélkül úszta meg ezt a kiváló időt, ami jobb, mint az olimpiai A szint, melyet egyszer már megúszott az idén, még március végén, Madridban, de most még ahhoz képest is jobbat ment."
  
Mutina Ágnesnek a 400 m gyors a fő száma, s nem a 100 gyors, amelyben a nyolcadik lett a szombati fináléban 55.75 másodperccel.
  
"Ő 400-on tegnap egészen 350 méterig remekül haladt, de akkor begörcsölt a lába, ezért maradt el a jobb eredmény, igaz, már ő is londoni szereplő, hiszen 400-on, április elején ugyancsak a spanyol fővárosban szintén teljesítette a 2012-es olimpiai részvételhez előírt szintet."
   
A római magyar úszókülönítmény hölgytagjai közül Verrasztó Evelyn adós még a londoni kvótával, de neki most zajlik igazán a felkészülési időszaka, mivel rengeteget betegeskedett.
  
"Kell neki is a verseny, miközben fokozatosan utol kell, hogy érje magát – így Kiss László. - Nem lesz gond vele sem, lassan visszanyeri formáját, biztos vagyok benne, hogy a júliusi világbajnokságra ő is összekapja magát. Bátyja, Dávid tegnap 400 gyorson kitűnően szerepelt, 3:51.49 perces egyéni csúccsal lett második a döntőben. Visszakanyarodva Jakaboshoz, s a 200 női pillangóhoz: a szám magyar Európa-csúcstartója, a világbajnoki aranyérmes Hosszú Katinka, aki Amerikában tanul, ezen a hétvégén Kaliforniában versenyez, a Santa Clara-i nemzetközi versenyen többek között 400 m vegyesen. Érdeklődéssel várom, hogyan teljesít, bár már neki is megvan a londoni szintideje, ő május végén, Irvine-ban 200 vegyesen ért célba a FINA, a világszövetség által előírtnál jobb idővel."