Lóverseny

Verekedés tört ki az ascoti derbin - a királynő szeme láttára

  • VNA

Botrányos verekedés ejtett foltot a hagyományos ascoti lóverseny-hét arisztokratikus légkörén.

A brit lóversenyekre járó úri közönséghez méltatlan események zajlottak pénteken a legendás ascoti versenyen. A hölgyek tiszteletére rendezett (Ladies Day) eseményen ugyanis tömegverekedés tört ki. A 300 éves fennállását jubileumi rendezvényekkel ünneplő ascoti derbyn II. Erzsébet királynő is jelen volt, az ő díszpáholya előtt tört ki az a verekedés, amelyben többen pezsgős üvegeket vágtak egymáshoz illetve asztalokat törtek szét - igencsak illuminált állapotban.

A Berkshire-i grófságban rendezett ötnapos esemény korábbi versenynapján a magyar tulajdonú ló, Overdose is futott. A Ladies Day amúgy általában a hölgyek különleges kalap kollekcióiról szokott emlékezetes maradni, most azonban a balhé háttérbe szorította a divattervezők kreációit. Több brit portál is szégyenkezve számol be az eseményről, amely „háromszáz éven keresztül a brit jómódúak nyári közösségi életének fénypontja volt.”

A verekedés "sportértékén" túl a hölgyeknek is kedveskedünk az alábbi videós kalap összeállítással, plusz az alábbi linkre kattintva a brit média által "legcikibbnek" tartott kalap kreációk is megtekinthető.