Atlétika

Suárez és Csernova nyerte a többpróbázók kladnói versenyét

megosztom

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) World Combined Events Challenge sorozatának harmadik állomását a férfiaknál a kubai Leonel Suárez nyerte tízpróbában, a hölgyeknél az orosz Tatjana Csernova hétpróbában a csehországi Kladnóban rendezett hétvégi versenyen.

Suárez az első nap végén még csak a 9. helyen állt Suárez a verseny első napját követően csak a 9. helyen állt, de vasárnap jelentősen javult teljesítménye, diszkoszvetésben és rúdugrás a második legjobb volt, a gerelyhajításban az első, a számot követően az élre állt, végül 8231 ponttal nyert a belga Han van Alphen előtt.  "Ez a verseny remek felkészülési lehetőséget nyújtott a világbajnokságra. Nagyon örülök a győzelemnek, bár a verseny közben nem úgy tűnt, hogy én fogok nyerni. A verseny végig nagyon kiegyenlített volt" - értékelt a 23 kubai, aki bronzérmes volt a Pekingben.


A hazai közönség előtt versenyző athéni ötkarikás aranyérmes, Roman Sebrle a 18. helyen végzett, de végig Achilles-ín-problémák hátráltatták.

Csernova nagyot javított egyéni legjobbján Az olimpiai ezüstérmes Csernova nagyot javított egyéni legjobbján (6618 pont),  6773 ponttal nyerte a viadalt, amivel az eddigi kladnói csúcsot is megdöntötte. Nagy riválisa, a világbajnoki címvédő brit Jessica Ennis nem indult a versenyen, így legnagyobb ellenfele a lengyel Karolina Tyminska volt, de az orosz hölgy az utolsó előtti számban (gerelyhajítás) bebiztosította győzelmét. "Több versenyen voltam már ebben a hónapban, így nem volt sok erőm ezen a hétvégén de annál több ambícióm. A verseny előtt az volt a célom, hogy felülmúljam Jessica Ennnis világranglistavezető eredményét (6790), a távolugrás után már láttam, hogy ez nem fog sikerülni. Folytatom tovább a kemény munkát, remélem, hogy Teguban sikerül érmet szereznem" - nyilatkozta a 25 éves orosz atléta.

A kladnói szervezők a kétnapos verseny alatt köszöntötték a világhírű edzőt, Zdenek Vanát, aki többek között olyan többpróbázó tehetségeket nevelt, mint a sorozatban (1997-2001) három világbajnokságot nyert Tomás Dvorák. Vana még most is aktívan edzősködik.

IAAF World Combined Events Challenge, Kladno (TNT-Fortuna Combined Events Meeting)
Hétpróba (nők)  
1. Tatjana Csernova (orosz) 6773 pont
2. Karolina Tyminska (lengyel) 6516
3. Aiga Grabuste (lett) 6252
4. Katerina Cachová (cseh) 5897
5. Helga Margrét Thorsteinsdóttir (izlandi) 5856
6. Jolanda Keizer (holland) 5804
Tízpróba (férfiak)  
1. Leonal Suárez (kubai) 8231 pont
2. Hans van Alphen (belga) 8120
3. Willem Coertzen (dél-afrikai) 8094
4. Dmitrij Karpov (kazah) 8089
5. Carlos Chinin (brazil) 8068
6. Yordani García (kubai) 8067

 

Kapcsolódó cikkünk:
Jessica Ennis és Trey Hardee nyert a többpróbázóknál Götzisben

Brazil és ghánai győzelem tízpróbában és hétpróbában

megosztom