Golf

Rory McIlroy három ütéssel vezet a US Openen

  • VNA
Címkék:

Komoly hátrányba került a világranglista első három helyezettje a US Openen, Rory McIlroy viszont parádézott az első napon.

Az észak-ír Rory McIlroy vezet az évad második major tornája, a US Open első napja után. A Maryland állambeli Bethesdában zajló tornán az első napon 65 ütésből ért körbe a 18 szakaszon, így a 156 fős mezőnyben már rögtön az első nap után három ütéses előnyre tett szert. A 22 esztendős játékos csütörtökön - egyedüliként a mezőnyben - bogey nélkül játszotta meg a pályát, így par alatt hattal vezeti a mezőnyt. Mögötte együttállásban a dél-afrikai Charl Schwartzel és a dél-koreai Y.E. Yang állnak a második helyen.

Nem ment jól a játék a 111. alkalommal kiírt US Openen a világranglista első három helyezettjének, így az éllovas Luke Donald (74 ütés), honfitársa Lee Westwood (75) és a német Martin Kaymer (74) is komoly hátrányba került az első nap után. Ráadásul, ha hasonlóan gyenge napot fognak ki pénteken, elképzelhető, hogy a felezést (cut) sem élik már túl az amúgy sérült Tiger Woods nélkül zajló tornán. Hasonlóan gyengén kezdett az esélyesnek tartott amerikai Phil Mickelson (74) is, a címvédő Graem McDowell (70) ugyanakkor csak ötütéses hátrányban van az éllovas honfitárs, McIlroy mögött a 7,5 millió dollár összdíjazású tornán.

A US Open állás az első nap után
Hely Játékos Nemzetiség Ütés szám Par
1 Rory McIlroy észak-ír 65 -6
T2 Charl Schwartzel dél-afrikai 68 -3
  Y. E. Yang dél-koreai    
T4 Sergio García spanyol 69 -2
  Scott Hend ausztrál    
  Kim Kyung-tae dél-koreai    
  Louis Oosthuizen dél-afrikai    
  Ryan Palmer amerikai    
  Alexandre Rocha brazil    
T10 Stewart Cink amerikai 70 -1
  Bubba Dickerson amerikai    
  Johan Edfors svéd    
  Robert Garrigus amerikai    
  Davis Love III amerikai    
  Graeme McDowell észak-ír    
  Álvaro Quirós spanyol    
  Chez Reavie amerikai    
  Robert Rock brit    
  John Senden ausztrál    
  Brandt Snedeker amerikai    
  Henrik Stenson svéd