Kajak-kenu Eb

Minden 500-as és 1000-es döntőben lesz magyar hajó Belgrádban

  • MTI
megosztom

Mindhárom középfutamra kényszerült magyar egység beverekedte magát a fináléba pénteken délután a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon, s ez azt jelenti, hogy az 1000 és 500 m-es távok mindegyik döntőjében lesz piros-fehér-zöld hajó a hétvégén.

Az egy kilométeres versenyek közül férfi K-1-ben és C-2-ben kellett szurkolnia a magyar tábornak, előbbi számban a felnőtt világeseményen most debütáló Dombvári Bence, utóbbiban pedig a Széles Gábor, Nagy Péter duó volt érdekelt. A mindössze 19 éves Dombvári bátran lapátolt, s ennek meg is lett az eredménye: többek között a svédek sztárját, Anders Gustaffsont is maga mögé utasítva lett harmadik, s ezzel bejutott a legjobb kilenc közé. Szélesék ezzel szemben nem bíztak semmit a véletlenre, megnyerték futamukat, így ők is készülődhetnek a szombati éremcsatákra. Az 500 m-es távon egyedül a kajakos Kugler Attilának kellett "pótvizsgáznia" a magyarok közül, s ő is "jól felelt", futamgyőzelemmel lépett tovább.

A többi magyar hajó már a délelőtti, illetve kora délutáni előfutamokból kvalifikálta magát a hétvégi döntőkbe.

"Azt hiszem, kijelenthetem, hogy szép napot zártunk. Az esélyesek sikerrel vették az első akadályt és a fiatalok is kitettek magukért. A szombati ezres finálékban öt érmet remélek: Kovács, Vajda és a női kajakpáros aranyvárományos, a férfi kajak kettes és négyes pedig dobogós lehet" - értékelte a nyitónapot az MTI-nek Storcz Botond szövetségi kapitány.

Kajak-kenu Európa-bajnokság
A további program
szombat:
200 m-es előfutamok 9:30
1000 m-es döntők 12:00
200 m-es középfutamok 15:00
vasárnap:
500 m-es döntők 9:50
200 m-es döntők 12:25
5000 m-es döntők 15:00
megosztom