Átigazolás

Kovács Zoltán távozik, kapust keres a Kaposvár

Elfogadta a ciprusi Arisz Limasszol ajánlatát Kovács Zoltán, a Kaposvári Rákóczi kapusa - jelentette be a rakoczifc.hu. Mivel a somogyi klubot már korábban elhagyta Milinte Árpád, most kapusínség alakult ki. A hírek szerint rutinos hálóőrökkel tárgyalnak a kaposvári vezetők.

A ciprusi élvonalba frissen feljutó Arisz még a múlt héten küldte el szerződéstervezetét Kovács Zoltánnak, aki ugyan szívesen maradt volna Kaposváron, de jelentős fizetésemelést szeretett volna, és a jelek szerint nem tudott megegyezni a feltételekről Illés János ügyvezető elnökkel.

Így a limasszoli klubhoz távozik, amely Ciprus egyik patinás klubjának számít, de kiemelkedő eredményeket még hazája bajnokságában sem ért el. Az utóbbi években leginkább az első és a másodosztály között ingázott. Így a 2009-10-es bajnokság rájátszásában ugyan küzdhetett a bennmaradásért, de végül simán kiesett, míg a most befejeződött szezonban megnyerte a másodosztályt, és azonnal feljutott.

A Rákóczinak így mindenképpen kapusra van szüksége, és több rutinos játékossal is tárgyalnak. Az egyikük Posza Zsolt, aki korábban Siófokon, Győrben, Újpesten és a Vasasnál is szerepelt, azóta pedig Görögországban és Cipruson is játszott. A másikuk Sebők Zsolt, a Videoton frissen bajnoki címet szerzett hálóőre, akivel nem hosszabbítottak szerződést Fehérváron, így szabadon igazolhatóvá vált.