Premier League

Elkészült az új szezon sorsolása

Az angol labdarúgó szövetség elkészítette a 2011/12-es bajnokság sorsolását. A címvédő Manchester United a West Bromwich ellen kezd.

Pénteken nyilvánosságra hozták az angol labdarúgó bajnokság új szezonjának sorsolása. Az augusztus 13-án kezdődő új szezonban a Manchester United a West Bromwich ellen kezdi meg címvédő hadjáratát. Az egyelőre még Carlo Ancelotti edző utódát kereső Chelsea az első fordulóban idegenben szerepel a legutóbb FA Kupa döntőt játszó Stoke City ellen. Az újonc és az angol élvonalban 1983 után először szereplő Swansea City rögtön „mélyvízzel” kezd, hiszen a kupagyőztes Manchester Cityhez látogat az első fordulóban. A másik két újonc, a Queens Park Rangers és a Norwich City egyaránt hazai pályán kezdi meg a 2011/12-es bajnokságot.

Nem lesz könnyű szezonkezdése az utóbbi hat évben egyetlen trófeát sem nyerő Arsenalnak, amely az első héten ahhoz a Newcastle-hoz látogat, amely ellen a legutóbbi szezonban négygólos előnyről sem tudott nyerni. A londoniak ráadásul a Bajnokok Ligájában is selejtezőre kényszerülnek, így Arsene Wenger csapata kénytelen lesz viszonylag hamar formába lendülni. Nem kell amúgy sokáig várni az előző bajnokság első két helyezettjének párharcára sem, hiszen a Chelsea már a szeptember közepén az Old Traffordra látogat a Unitedhez. A brit fogadóirodáknál egyelőre a címvédő Manchester United a favorit, a Chelsea és a Manchester City előtt. A Kenny Dalglish irányításával első teljes szezonjára készülő Liverpool szeretne ismét visszakerülni a legjobb négy közé, a vörösök a Sunderland ellen kezdhetik meg augusztusban a pontszerzést. Az angol bajnokság teljes menetrendje ITT található.

Az első három forduló programja

Augusztus 13., szombat:
Blackburn - Wolves
Fulham - Aston Villa
Liverpool - Sunderland
Manchester City - Swansea
Newcastle - Arsenal
Queen's Park Rangers - Bolton
Stoke - Chelsea
Tottenham - Everton
West Bromwich Albion - Manchester United
Wigan - Norwich
 
Augusztus 20., szombat:
Arsenal - Liverpool
Aston Villa - Blackburn
Bolton - Manchester City
Chelsea - West Bromwich Albion
Everton - QPR
Manchester United - Tottenham
Norwich - Stoke
Sunderland - Newcastle
Swansea - Wigan
Wolves - Fulham
 
Augusztus 27., szombat:
Aston Villa - Wolves
Blackburn - Everton
Chelsea - Norwich
Liverpool - Bolton
Manchester United - Arsenal
Newcastle - Fulham
Swansea - Sunderland
Tottenham - Manchester City
West Bromwich Albion - Stoke
Wigan - QPR