Német válogatott

Ballack képmutatónak tartja Löwöt, nem kér a búcsúmeccsből

Michael Ballack élesen reagált Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának csütörtöki bejelentésére, miszerint nem számít rá többet a válogatottban, és ezért az augusztusi, Brazília elleni barátságos mérkőzésen búcsúztatná el. A középpályás szerint az egész történet egy bohózat, és nem kér a búcsúmeccsből.

"Tegnap nyaralás közben, a szövetség közleményéből tudtam meg, hogy a kapitány többé nem számol velem" - üzente Ballack pénteken az ügynökén keresztül. "A beelentés formája és tartalma is meglepő és csalódást keltő számomra, mert azt mutatják, hogy a kapitány semmiféle tekintettel nincs rám. Sajnos ez a tavalyi sérülésem óta jellemző. Ha komolyan vett volna engem és a német válogatott csapatkapitányaként betöltött pozíciómat, akkor nem ilyen képmutatóan viselkedett volna. A Brazília elleni barátságos mérkőzést réges-rég lekötötték, és nevetséges, hogy most a búcsúmérkőzésemmé akarják tenni. Tudom, hogy tartozom a tisztességes búcsúval a rajongóimnak, de ezt az ajánlatot nem fogadhatom el" - hangzottak a közlemény további, igencsak keményre sikerült szavai.

Michael Ballack és Joachim Löw a 2008-as Európa-bajnokság döntőjében

Természetesen a reakció sem maradt el. Joachim Löw a következőket írta a szövetség honlapján: "Többször is beszéltem a kérdésről Michael Ballackkal. Személyesen legutóbb márciusban, de azóta többször is egyeztettünk telefonon. Úgy gondoltam, hogy az Európa-bajnoksággal véget érő szezon előtt illik állást foglalnom a dologban, de korábban úgy éreztem, ő is megérti az álláspontomat. Így azt hiszem, mindenki számára világos döntést hoztam."

A szövetség sem késett sokat a válasszal Ballack számára, Wolfgang Niersbach főtitkár nem nézte jó szemmel a játékos kitörését: "Szégyenteljes, ahogy Michael reagált. A szövetségi kapitány március vége óta rendszeres kapcsolatban volt vele, és nyíltan elmondta neki a véleményét a helyzetről, mert úgy gondolta, ennyit megérdemel. A búcsúmérkőzés lehetőségét mindenki - különösen Joachim Löw - jó ötletnek és szép gesztusnak tartotta."

Nos, úgy tűnik Ballack nem ért egyet a kapitánnyal és a szövetség vezetőivel sem, úgyhogy valószínű, hogy a búcsúztatás - egyelőre legalábbis - elmarad.