Rendbontás

Törtek-zúztak a szurkolók Vancouverben csapatuk veresége után - videó

megosztom

A Vancouver Canucks csapata csütörtökre virradóra hazai pályán 4-0-ás vereséget szenvedett a Boston Bruinstól a Stanley-kupa fináléjának hetedik meccsén. Ezzel eldőlt, hogy a kanadai csapat története harmadik nagydöntőjét is elbukta az NHL-ben. A szurkolók a súlyos hazai vereséget nehezen dolgozták fel, és a mérkőzés után randalírozni kezdtek, felgyújtottak egy kocsit, kirakatokat törtek be.

A rendőrség könnygáz bevetésével próbálta megfékezni a randalírozó szurkolókat, akik autókat borítottak és gyújtottak fel a mérkőzés után. A vancouveri rádióadók jelentései szerint a tomboló drukkerek több boltot is kifosztottak, összecsaptak a rendőrökkel, s egy ember megsérült a zavargásokban.
   
Gregor Robertson polgármester "kínosnak" és "gyalázatosnak" nevezte a rendbontást, ugyanakkor azt mondta, mindez nem befolyásolja a város nemzetközi megítélését, amely nagyon pozitív a tavalyi téli olimpia sikeres lebonyolítása óta. Vancouverben ez a második ilyen eset: 1997-ben hasonlóan randalírozott a tömeg, miután a Canucks elveszítette a döntőt a New York Rangersszel szemben.

A bostoni szurkolók többsége bárokban és éttermekben kísérte figyelemmel a találkozót, majd a lefújás után az utcán ünnepelte meg a Bruins sikerét, amely 1972 után nyert ismét Stanley Kupát. A bostoni rendőrség közlése szerint a legtöbb drukker kulturáltan ünnepelt, ugyanakkor egy kisebb csoport randalírozni kezdett, ezért néhány szimpatizánst őrizetbe vettek.

megosztom