NB I

Szabadulna légiósaitól a Zalaegerszeg

A ZTE-nél fiatalitásba kezdtek, ennek esik áldozatul a csapattól távozó Matej Miljatovic és Leon Panikvar, valamint az eladásra kínált Prince Rajcomar.

Panikvarra nem számítanak a ZTE-nél - Fotó: nbI.huNagy változások lesznek nyáron a ZTE keretében. A klub fiatalításba kezdett, aminek idősebb légiósai esnek áldozatul, akikkel nem hosszabbítanak szerződést Zalában. A holland Prince Rajcomar ugyan nem jár le nyáron a szerződése, de megfelelő ajánlat esetén távozhat a ZTE-től.
 
- Akadnak érdeklődők, kértek is már video anyagot játékosunkról és szeretnénk eladni őt, ugyanis élő szerződése van, így a klub is jól járhat – nyilatkozta Nagy Ferenc a Zalai Hírlapnak. - Osztrák, szlovák, ciprusi és kazah csapatok is szóba jöhetnek vele kapcsolatban.

Az eddigi alapcsapatból a szlovén légiónak, Matej Miljatovicnak és Leon Panikvarnak viszont lejár a szerződése, ők távoznak a zalaiaktól.

- Nem hosszabbítunk velük. Elkezdünk egyfajta fiatalítást, az eddigi igazolásaink is ezt a célt szolgálták. Azok a fiataljaink, akik már eddig is a keretben voltak, a fejlődésük felgyorsítása érdekében szeretnénk kölcsönadni őket, de csakis élvonalbeli vagy másodosztályú csapatok jöhetnek szóba.

A védő Kovács Gergő bátyja, a támadó Kovács Gábor is a ZTE-nél edz, aki eddig az NB III-as Balatonfüredben játszott. Rajta kívül egy örmény, a 21 éves Zoben Bodojan érkezett, aki kapott már meghívót hazája felnőtt válogatott keretébe is.
Nagy Ferenc kifejtette továbbá, hogy 2-3 játékos leigazolását tervezik, magyarok és külföldiek is szóba jöhetnek, a bajnokságban az első öt helyezés valamelyikét szeretnék megszerezni.