Magyar foci

Az NB III győztese nem akar feljutni, az NB II kiesője nem akar búcsúzni

Címkék:

Az NB III hat bajnoka közül az Alföld csoportban az élen végzett Tökölnek nincs érvényes licence, míg a Tisza csoportban az első helyen zárt Nagyecsed nem is kért licencet, ahogy a mögötte végző KITE-Szeged és a Cigánd sem.

Az SZTK és a Tatabánya biztosan marad az NB II-ben - Fotó: futsalarena.hu

Nem írta ki az MLSZ a labdarúgó NB II 16. helyezettjei számára a kuparendszerű párharcot. Bár a múlt héten szerdán a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága az NB II-es bajnokság feltöltéséhez szükséges három párosítást elkészítette, ezek közül csupán egyet rendeznek meg, a két csoport 15. helyezettje csap össze. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Bőcs együttese, akik a 16. helyen végeztek, nem játszanak a Kaposvölgye SC-vel.

- Azért nem írták ki a mérkőzésünket, mert az NB II nyugati csoport 16. helyén végzett Kaposvölgye VSC-nek nincs az NB II-re érvényes licence, vagyis akár nyerne, akár nem, nem indulhatna a második vonalban - mondta Tóth László, a bőcsiek szakmai igazgatója a boon.hu-nak. - A két csoport 14. helyezett csapatának, a keleti Hajdúböszörménynek és a nyugati Veszprémnek azért nem kell játszania, mert jelen állás szerint három üres hely van a mezőnyben. Az MTK tartalék, mivel felnőtt csapata kiesett az élvonalból, a következő NB II-es idényben nem vehet részt a bajnokságban, az NB III hat bajnoka közül az Alföld csoportban az élen végzett Tökölnek nincs érvényes licence, míg a Tisza csoportban az első helyen zárt Nagyecsed nem is kért licencet, és bár ilyen esetekben elvileg a mögöttük a második helyen végzett csapatok másodosztályú tagságot szerezhettek volna, de sem az alföldi KITE-Szeged, sem a Cigánd nem folyamodott licencért, így emiatt ők sem lehetnek NB II-esek.

Az egykori diósgyőri tréner szerint akkor van esélyük indulni a másodosztályban, ha valamelyik indulási jogot szerzett együttes ezt nem vállalja.

- Az NB II-ben a 14. helyen végzett csapatok számára sem írtak ki rangsorolót, mivel mind a két együttes bennmaradt, csupán a 15. helyezettek csapnak össze, vagyis az Orosháza és a Budapest Honvéd tartalék együttese - jegyezte meg Tóth László. - Közülük, aki nyer az marad a másodosztályban, aki nem, az velünk együtt arra várhat, hogy valamelyik csapat esetleg mégsem tudja teljesíteni az induláshoz szükséges további feltételeket, vagy valamilyen más ok miatt nem tud elindulni. Ha egy ilyen csapat lesz, akkor a 15. helyezettek párharcának vesztese is NB II-es lehet, ha ezen kívül még egy, ez esetben mi is felkérést kaphatunk az indulásra.