NBA

Meg fogom még nyerni azt a bajnoki trófeát - LeBron James

Bajnok a Mavericks, Dallas készül az ünneplésre, egész Texas állam mosolyog. De mi a helyzet a másik oldalon? Mi lesz a nagy hármas jövője, hogyan vág neki az új szezonnak a Miami Heat? Ezekre a kérdésekre válaszolt a Wade, James, Bosh trió, két nappal az elveszített nagydöntő után.

LeBron James jövőre is a bajnoki címre hajtAz egész szezon során sokat támadott mágikus trió majdnem hozta a tőlük elvárt szintet a nagydöntő utolsó mérkőzésén is. Azért majdnem, mert Dwyane Wade, és Chris Bosh mindent megtettek azért, hogy ledolgozzák ponthátrányukat, azonban LeBron James beleszürkült a mezőnybe.

Tulajdonképpen a nap végén, ahogy véget ért a szezon, visszatértünk a hétköznapi életünkbe. Mindannyian tesszük a dolgunkat, élünk napról napra, akár rossz, akár jó az a nap. Én sem vagyok másabb, mint a Föld bármelyik másik embere” – mondta James.

Csapattársa, Dwyane Wade is kiállt a sokat kritizált játékos mellett: "LeBron nagyszerű munkát végzett az idény során. Egy sportolóval sem foglalkoztak annyit, mint vele, de jól kezeli ezeket a szituációkat. Sokan, sokfélét mondtak már róla, de egyikük sem jár az ő cipőjében, nem élték át azokat a helyzetek amiket LeBron, ezért nem is fogják őt megérteni.

Az elveszített hatodik mérkőzés után James saját honlapján gratulált a Mavericks győzelméhez, és külön kiemelte Nowitzkit, Kiddet, és Terryt, majd ezzel zárta üzenetét: „Rengeteget tanulhatunk az elmúlt szezonból, rengeteget kell építkeznünk és dolgoznunk a nyáron.” James és Wade Kínába utaznak majd a szünetben, egy karitatív táborba, és ott várják majd a lejáró kollektív szerződéssel kapcsolatos fejleményeket. A trió harmadik tagja, Chris Bosh vidámabb terveket szövöget, ugyanis a következő hónapra időzítette az esküvőjét.

A sajtótájékoztatót James zárta, aki jövő évi terveibe engedett betekintést: "Örülök ennek a szezonnak. Boldog voltam, és erről szól az egész. Vannak időszakok amikor annyira nem vidámak, például amikor vereséget szenvedsz, de maga a játék, a kosárlabda, boldogsággal tölt el. Egyértelműen ez volt az eddigi legjobb szezonom, de ne higgyék, hogy elég volt az örömből. Meg fogom még szerezni azt a bajnoki trófeát.”