Magyar foci

A 13 és 14 éves korosztály foglalja el a Telki edzőközpontot

Csütörtöktől a 13 évesek, vasárnaptól a 14 évesek foglalják el az MLSZ telki edzőcentrumát. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szakmai irányítói, szövetségi edzői, illetve megyei koordinátorok és szakmai igazgatók egy hét alatt két korosztály legjobb futballistái közül választják ki azokat a labdarúgókat, akik a jövőben fontos szerepet tölthetnek be az utánpótlás-válogatottakban.

Az MLSZ honlapjának tájékoztatása csütörtökön az ország négy régiójának 22-22 legtehetségesebb 13 éves játékosa, vagyis összesen 88 labdarúgó kezdi meg az edzőtáborozást Telkiben. A háromnapos kiválasztó alatt a régiók csapatai megmérkőznek egymással, s a szakmai vezetés az edzéseken és meccseken gyűjtött tapasztalatok alapján választja ki a korosztály 22-22 fős "A", illetve "B" keretét, vagyis a jövő korosztályos válogatottjának magját.

"A futballistákat minden nap végén teljesítményük alapján értékeljük, és az edzőtábor végén ezen tapasztalatok alapján választjuk ki a két keretet. A futballisták a három nap alatt nemcsak gyakorlati felkészítésen vesznek részt, hanem elméleti oktatásban is, valamint pszichológiai, humánbiológiai, élettani és testalkati felmérésen is átesnek" - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Kiss Baranyi Sándor, egyesületi programvezető, a két rendezvény táborvezetője.

 A 13 évesek után vasárnap az egy évvel idősebbek foglalják el Telkit egy hasonló kiválasztó tábor erejéig, majd a szakmai stáb által összeállított együttes jövő hét végén, Nyíregyházán vesz részt a Jonatán Kupán, ahol nemzetközi mezőnyben mérethetik meg magukat a fiatalok.