Haladás

Kenesei a héten aláírhat, még két játékost igazolna Aczél

Búrány Zoltán mellett további két játékost igazolna a Haladás vezetőedzője, ezért egy Costa Rica-i és egy román futballistát is tesztelnek.

haliA Szombathelyi Haladás is elkezdte a felkészülését a következő szezonra. Kenesei Krisztián szokásához híven nem aktuális csapatával kezdte meg az alapozást, de a héten aláírhat.

"Az első két hét kemény lesz, napi két edzést tartok a fiúknak, pénteken pedig a Rohonci úton megmérkőzünk a külföldi menedzser által összeállított válogatottal - mondta Aczél Zoltán vezetőedző a vasnepe.hu hasábjain. - Valószínűleg 2x30 perces meccset játszunk velük, mindkét félidőre külön csapatot állítok össze - ki tudja, talán az ellenfélnél is találunk használható játékosokat. Nincs ellenemre, hogy külföldről hozzunk játékosokat, de legyenek jobbak mint a magyarok. A mai tréningen már velünk edz az 1981-es születésű szerb csatár, Nenad Panics, valamint a brazil középpályás Fabinho is - a héten eldől a sorsuk. A két évre szerződtetett Búrány Zoltán is velünk készül, vele korábban, Diósgyőrben együtt dolgoztam. Jó lenne még még két játékost igazolni, de kívánságlistát nem állítottam össze. Kenesei Krisztián még nyaral, ha minden igaz, holnap tárgyal a vezetőkkel és Korolovszky Gábor valamint Sipos Norbert is kapott néhány nap pluszpihenőt.

A hét közepétől két próbajátékos készül a csapattal, egy Costa Rica-i védő és egy román támadó.

"Kenesei Krisztiánnal szerdán ülünk le, nagyon remélem, hogy a héten aláír hozzánk a csatár - jegyezte meg Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. - Rajta kívül szintén szerdán érkezik két próbajátékos, a Costa Rica-i, középső védő Chincilla-Vega Pablo, valamint a román csatár, Spetcu Romeo is. Pénteken beszéltem Branislav Fodrekkel, a szlovák csatár ismét hangsúlyozta, hogy lehetőség szerint külföldön folytatná pályafutását, úgyhogy az ő maradására kevés az esély. Jó hír, hogy a bajnoki rajtra felszerelik az új eredményjelzőtáblát, éppen ma érkeznek szakemberek, akik megnézik, hogy lehet eltávolítani a jelenlegit - ezt követően elindulhat a munka."