Karrier

Cristiano Ronaldo tíz évig is maradna Madridban

A portugál csillag a spanyol Cadena Cope rádiónak nyilatkozva cáfolta, hogy távozna a Real Madridtól. Az angol sajtó szerint a Manchester City kész 155 millió eurót is kifizetni érte a Real Madridnak, és az aranylabdás állítólag heti 400 ezer fontos fizetéshez kötné az aláírást. Ronaldo elmondta, hogy a pénz számára másodlagos tényező, és elképzelhetőnek tartja, hogy a királyiaknál fejezi be pályafutását.

Ronaldo szerint a következő szezonban akár mindent megnyerhet a Real
"Nem hangzik rosszul, ugye?
- vicelődött Ronaldo, amikor a riporter felhozta a Manchester City mesés ajánlatát. - De nem megyek a Cityhez, a szavamat adom neked."

"Szeretném megnyerni a Madriddal a klub történetének 10. BL-trófeáját (a Real eddig kilenc BEK-, illetve BL-győzelemnél tart - a szerk.). De nem kell ezt megszállottan űznünk, nem szabad, hogy lelki nyomás legyen rajtunk emiattt. Előbb vagy utóbb úgyis sikerülni fog."

"Mindenki azt várja, hogy címeket nyerjünk a következő szezonban. Az edzőnk a második évében eddig minden csapatánál nagy eredményeket ért el. Remélem, még hosszú ideig marad nálunk Mourinho, az ő mentalitása biztosíték a győzelemre. Biztos vagyok benne, hogy taktikailag megújulunk a következő szezonban, és együtt nagy sikereket fogunk elérni."

"Nem fogom elhagyni a Real Madridot, legalábbis egyelőre. Jól érzem magam a városban, akár még tíz évig is szolgálnám a klubot, azt is elképzelhetőnek tartom, hogy innen vonulok vissza. Volt lehetőségem arra, hogy aláírjak a Barcelonához vagy más csapathoz, de én a Real Madridot választottam, mert sokkal szimpatikusabb volt, mint a többi klub. Nem a pénz motivál."

Ronaldo említést tett a klubbal szóba hozott játékosokról is. "Teljes mértékben támogatom az új igazolásokat. Kun Agüero és Neymar kiváló játékosok. Kun a legnagyobbak egyike, Neymar pedig a jövő egyik nagy csillaga lehet. Coentrao a barátom, azt hiszem, ő a legjobb játékos jelenleg a portugál bajnokságban. Mourinho is jól ismerő őt, és tudja, hogy nagy hasznára lenne a Realnak."