Liverpool

Trófeákért küzdhetünk a következő szezonban - Suárez

Az uruguayi támadó úgy véli, ha a Vörösök egész évben úgy játszanak, ahogy tették az utolsó hat hónapban, akkor címekért játszhatnak jövőre.

Luis Suárez jövőre csak az Európa Ligában bizonyíthat - Fotó: AFP

Luis Suárez szerint van esélye a Liverpoolnak arra, hogy trófeákat szerezzen, ehhez viszont a szezon második felében mutatott teljesítményre lesz szükségük.

„Azt hiszem, ha tudjuk tartani a szezon második felében nyújtott teljesítményünket, akkor jók leszünk a következő idényben. Egész évben úgy kell játszanunk, ahogy tettük az utolsó hat hónapban, akkor trófeákért küzdetünk majd.”

Az uruguayi támadó szerint fontos, hogy a menedzserük, Kenny Dalglish maradt, így már csak néhány igazolásra van szükségük.

„Minden szezon elején magasak az elvárások a Liverpoollal szemben, most Kenny velünk maradt, és néhány igazolással jók lehetünk. A legfőbb célunk kiharcolni a Bajnokok Ligája-indulás jogát. De azt hiszem a Premier League összes csapatának hasonló tervei vannak. Ennek a pénzügyi hasznán túl azért is van nagy jelentősége, hogy a játékosok a legmagasabb szinten játszhassanak.”

A januárban 22.8 millió fontért szerződtetett játékos szerint a Liverpool bármelyik csapat ellen esélyesként léphet fel a következő szezonban.

„Remélhetőleg néhányan még csatlakoznak hozzánk, akikkel erősödik a keretünk, akkor elérhetjük a céljainkat. Elég jók vagyunk ahhoz, hogy bárkit meg tudjunk verni, csak kiegyensúlyozottan kell teljesítenünk ahhoz, hogy címekért küzdhessünk.”