Atlétika

Pars Krisztián előbb Fehérváron, majd Prágában is nyert

A legjobb kalapácsvetőnk úgy dobott 79,61 métert, hogy a péntek délelőtti edzésen balesetet szenvedett, bal keze mutató ujjánál a felső perc szinte leszakadt.

A Sóstói Stadion atlétikai pályáján rendezték a IV. ARAK Kupa nemzetközi verseny, amely egyben a csapat Európa-bajnokságra is válogató volt. Férfi kalapácsvetésben a londoni olimpiai szintet már megdobó Pars Krisztián és Németh Krisztián mellett az a horvát Haklics András is nevezett, aki több világverseny döntőjében is szerepelt már. Közülük a legnagyobb esélyes, Pars nyert 79,61 méterrel, Németh (72,16) és Haklics (70,41) előtt.

Az eredményhirdetés után a győztes az fmh.hu-nak elárulta, hogy a péntek délelőtti edzésen balesetet szenvedett, bal keze mutató ujjánál a felső perc szinte leszakadt, azt 5 öltéssel varrták vissza, így lényegében két ujjal dobott. Ettől függetlenül Pars jó formában érzi magát, de a sérülés nagyon hátráltatta, így az Eb-részvétele még kérdéses.

Pars Krisztián hétfőn már Prágában versenyzett, és negyedikre dobott 78,68 méterrel végzett az élen. A dobogóra még a német Marcus Esser (77,23) és a szlovák Libor Charfreitag (76,57) fért fel - a verseny honlapja alapján.