Lóverseny

Jelzálogot vett fel Overdose-ra a csodaló tulajdonosa

Mikóczy Zoltán elmondta, júniusban kamatostól rendezi a tartozását, és akkor lekerülhet a jelzálog a Kft.-ről.

Mikóczy Zoltán nehezen bírja a csodaló költségeit

Kölcsönt kellett felvennie Mikóczy Zoltánnak, hogy finanszírozni tudja Overdose és még 22 másik ló versenyeztetésének költségeit. Már korábban is az Evowine Kft. támogatta a Miko Racing and Trading Kft. versenyistállóját, most Mikóczy ismét a borászati céghez fordult segítségért, írja a dehir.hu.

Az Evowine Kft. jelzálogjogot jegyeztetett be az Overdose Vagyonkezelő Kft. 50 százalékos tulajdonrészére, amely Mikóczy Zoltán kezében van. A társaság egyetlen vagyona Overdose, a magyar csodaló, amelynek eszmei értéke becslések szerint 1,5 milliárd forint. Mikóczy elmondta, júniusban kamatostól rendezi a tartozását, és akkor lekerülhet a jelzálog a Kft.-ről.

Tavaly márciusban öt magyar nagyvállalat - az Euroinvest, az OTP Bank, a Közgép, a Mol és a CIG Pannónia Biztosító - megvásárolta az Overdose-t tulajdonló cég 50 százalékát.
Az öt nagy cég egyenként 10-10 százalékos tulajdonrészt vásárolt, 50 százalék pedig Mikóczy kezében maradt. Mikóczy szerint be kellett látnia, hogy a Group I-es versenyeken való részvétel költségeinek finanszírozása meghaladja a lehetőségeit. A következő hetekben szeretné elérni, hogy újratárgyalják a szerződéseket.

A magyar csodaló következő versenye a június 14-i Royal Ascot lesz.