Karrier

Az Anzsi nagy jövő előtt áll, büszke vagyok, hogy ide igazoltam - Dzsudzsák

A sports.ru orosz portál interjút készített az Anzsi Mahacskala új légiósával, Dzsudzsák Balázzsal. A PSV Eindhoven történetének harmadik legdrágábban értékesített játékosa újfent elmondta, hogy nem érti a magyarországi vádaskodást, neki tiszta a lelkiismerte, úgy érzi, az anyagiak mellett szakmailag is jó döntést hozott.

Dzsudzsák szerint az Anzsin keresztül vezet az út Spanyolországba "Nagyon örülök, hogy létrejött az üzlet, büszke vagyok magamra. Nem akarok beszélni a pontos vételárról, de azt elárulhatom, hogy én vagyok a PSV történetének harmadik legdrágább játékosa. Különösen annak örülök, hogy akkor igazoltam ide, amikor a klub nagy lépések előtt áll. Az Anzsi nagy jövő előtt áll, aminek én is a részese szeretnék lenni."

"Sokat informálódtam az Anzsiról, miután bejelentkeztek értem. Rajtuk kívül más klub nem nyújtott be konkrét ajánlatot, az Anzsi viszont egyértelműen jelezte, hogy komolyan számolnak velem. Beszéltem a menedzsmenttel, és láttam, hogy komoly háttér áll a csapat mögött. Ez az egész folyamat bonyolult volt, de az utolsó két hétben felgyorsultak az események: találkoztam a képviselőikkel, akik elmondták a terveiket. Az Anzsi egy jó csapat, a második helyen állnak a bajnokságban. Magyarországon is rengetegen kérdezték, hogy miért pont ide igazolok, erről a klubról senki sem tud semmit...Igen, legyünk őszinték, nincs nagy múltja az Anzsinak, de tudom, hogy van jövője. És azt is tudom, hogy ez nem csak üres beszéd a vezetők részéről. Engem ez meggyőzött" - indokolta döntését a 37-szeres válogatott szélső.

"Nem akarok hazudni, persze hogy számít a pénz is - utalt a 24 éves játékos arra a vádra, mely szerint csak a horribilis fizetés miatt választotta az orosz alakulatot. - Ha egy topcsapatba igazol valaki, nem beszélnek a fizetésről, mert egyértelmű, hogy magas. De ha nem a leghíresebb klubba mész, rögtön azzal jönnek, hogy "Dzsudzsákot csak a pénz érdekli, ha normális srác lenne, nem lépte volna meg." Nekem az a célom, hogy minél jobb játékos legyek, és ebben segít az Anzsi. Ha összevetjük a holland és az orosz bajnokságot, akkor úgy gondolom, hogy az orosz erősebb. Az egyik szempont a pénz volt, a másik az orosz labdarúgás színvonala."

"A szüleim támogatták a döntésem, számomra az volt a legfontosabb kérdés, hogy hol fogok élni? Amennyire tudom, Dagesztánban most minden rendben van. A játékosok Moszkvában laknak, és repülővel járnak a meccsekre, ezzel nincs semmi gond. Kiváló arra az időjárás, nincs bennem semmi félelem. Ráadásul édesanyám orosztanár, így tolmácsra sincs szükségem."

"Fejlődni szeretnék itt, de az álmom még mindig ugyanaz: Spanyolország, egy spanyol klubban futballozni" - beszélt terveiről Dzsudzsák, aki a riporter kérdésére elmondta, hogy még nem találkozott személyesen Szulejman Kerimov tulajdonossal.

Az interjúban Roberto Carlos és a Bugatti esetére is kitértek. Ismert, a brazil sztár egy Bugatti Veyront kapott Kerimovtól születésnapjára, a három millió dollárba kerülő partira pedig egy híres amerikai rappert is meghívtak. A riporter megkérdezte Dzsudzsákot, ő milyen autót választana, ha Kerimov őt is meg szeretné ajándékozni? "Nem is tudom..számomra az egészség a legfontosabb az életben. Ha egészséges vagyok, tudok focizni, és ez boldogsággal tölt el. Persze kedvenc autója mindenkinek van, nekem a BMW M6."

Dzsudzsák azt is elárulta, hogy miután kedvese befejezte vizsgáit az egyetemen, nyaralni mennek, majd július 4-án csatlakozik az Anzsi keretéhez.