Kézilabda

Újabb legendás bajusz búcsúzott a sport világából

  • VNA

Győzelemmel zárta le 14 esztendős szövetségi kapitányi tevékenységét a német férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, a jellegzetes bajszot viselő Heiner Brand.

A síugró Adam Malysz után egy újabb legendás bajusz búcsúzik a sport világából. A lengyelek klasszis ugrója a 2010/11-es Világkupa-sorozat végén fejezte be aktív karrierjét, a német férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, Heiner Brand pedig vasárnap délután a lettek elleni - már tét nélküli - EB-selejtező párharc után köszönt el a kispadtól. A német csapat igazi gólzáporos győzelemmel (32-22) búcsúztatta kapitányát, aki 1997-től kezdődően 14 éven keresztül irányította a válogatott felkészülését. Az 5. számú selejtező csoport élén végző, így a magyar válogatotthoz hasonlóan az EB-re kvalifikáló németek edzőjét a közönség felállva ünnepelte.

Heiner Brand (jobb oldalt) nem csak jellegzetes bajusza miatt volt ünnepelt figura

„Pályafutásom egyik fontos fejezete ér most véget. Bizonyos szempontból felszabadulok a felelősség és a nyomás alól is, amely az elmúlt éveket már tényleg nehézzé tette. Boldog vagyok, hogy végre egy másfajta tevékenységet végezhetek” - nyilatkozta az 58 esztendős Brand, aki a jövőben a Német Kézilabda Szövetség menedzsereként fog dolgozni. Brand volt a kézilabda történetének első olyan szereplője, aki játékosként (1978) és edzőként (2007) is világbajnoki címet tudott szerezni. Jellegzetes bajuszát is éppen utóbbi alkalommal - a vb-címhez kötődő fogadásból - vágatta le csupán, amelyhez előtte és utána is mindvégig hű maradt.

Heiner Brand-portré