Autósport

Súlyos bukásai ellenére az Audi nyerte a 24 órás Le Mans-i versenyt - videó

  • VNA

Ismét az Audi versenyautója győzött a legendás 24 órás Le Mans-i autóversenyen, ahol két hatalmas bukás is borzolta a kedélyeket.

A skót Allan McNISH az oldalfalnak csapódik Audi R18 TDI típusú versenyautójával, miután összeütközött egy Ferrarival a 79. Le Mans-i 24 órás megbízhatósági autóverseny első boxkiállásai után.Ezen a hétvégén 79. alkalommal rendezték meg a legendás Le Mans-i 24 órás autóversenyt, amelyen ismét a címvédő Audi gyár egyik autója győzött. A 2-es számú autóval versenyző Marcel Fässler – Andre Lotterer – Benoit Treluyer hármas egy R18 TDI-s Audival versenyezve nyerte meg a versenyt, amely ezúttal is Peugeot – Audi csatát hozott. A svájci-német-francia hármas ezzel az Audi tizedik sikerét érte el a megbízhatósági versenyen, ahol viszont továbbra is a hetvenes-nyolcvanas évek sikereinek köszönhetően 16 győzelmet számláló Porsche márka vezeti az eredményességi rangsort.

Az Audi csapat számára pedig nem indult jól a verseny, hiszen Mike Rockenfeller és Allan McNish is hatalmas balesetet szenvedett, utóbbi bukása ráadásul akár halálos tragédiát is okozhatott volna. A német gyár egyetlen versenyben maradt autója viszont végül megnyerte a futamot. A másodiktól a negyedik helyig a nagy rivális Peugeot autói végeztek. Az Audi az utóbbi évtizedben dominálta a Le Mans-i versenyeket, hiszen a 2000 óta megrendezett 12 futamból csupán 2009-ben (Peugeot) és 2003-ban (Bentley) győzött másik gyártó.

Mike Rockenfeller balesete

Allen McNish óriásit bukott