Női kézilabda-válogatott

Mátéfi Eszter bejelentette a lemondását

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya egy napot várt a Németország elleni hazai vereséget követően, és bejelentette a lemondását. A magyar csapat a németek elleni kudarc miatt nem vehet részt a decemberi világbajnokságon, és így a jövő évi olimpiai selejtezőkre sem harcolhat ki magának helyet, azaz nem lesz ott Londonban.

A szakvezető a Magyar Kézilabda Szövetséghez juttatta el az alábbi közleményét:

"A Németországgal szemben sikertelenül megvívott világbajnoki selejtező miatt, a mai nappal, 2011. június 12-ével a szövetségi kapitányi tisztségről lemondok. A kudarcból rám eső felelősséget természetesen vállalom, nagyon sajnálom, hogy így alakult. Mindenkinek köszönöm, aki segítette a munkánkat, egyúttal sikereket kívánok utódomnak, a női válogatottnak és a magyar kézilabdázásnak."

A szövetség Mátéfi Eszter lemondásán túl is átalakulás előtt áll. Sinka László elnök ugyanis már korábban bejelentette, hogy csak június 24-ig marad a posztján. Saját maga helyett Vetési István miniszteri biztost, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökét javasolta a szervezet élére.

A női válogatott élére valószínűleg az elnökválasztás után keresnek szövetségi kapitányt.