NBA

James ellen szurkolnak a Cleveland hívei

  • VNA

Egykori kedvencük, LeBron James ellen szurkolnak a Cleveland hívei, akik a Dallas sikerét várják az NBA döntőjében.

James hét év után hagyta el Clevelandet Miami kedvéért

Bár a két város közel 2000 kilométerre fekszik egymástól, Dallas városán kívül Clevelandben szurkolnak a legtöbben az NBA nagydöntőjében a Mavericksnek. A Dirk Nowitzki vezette dallasi csapat jelenleg 3-2-re vezet a Miami Heat ellen a négy győztes mérkőzésig tartó párharcban és már csak egyetlen sikerre van története első bajnoki címétől. A clevelandi szurkolók szimpátiájának egyszerű oka van, mégpedig egykori kedvencük, a ma már a Miami Heat mezében pattogtató LeBron James tavalyi botrányos távozása a Cavalierstől.

James hét évet töltött el korábban a Cavs-nél, és bár egyszer nagydöntős is volt (2007: 4-0-s vereség a San Antoniótól), bajnoki gyűrűt nem sikerült nyernie és a Cavaliers szimpatizánsai nehezen emésztenék meg, ha most új csapatával rögtön első nekifutásra összejönne neki mindez. A nem éppen finom klubváltás (James tavaly egyórás élő televíziós adásban jelentette be, hogy a rá ácsingózó klubok közül a Heat-et választja - még jobban megforgatva ezzel a tőrt az amúgy is csalódott clevelandi szurkolók szívében) után a Cavs tulajdonosa, Dan Gilbert dühösen azt is mondta, hogy csapata előbb lesz bajnok, mint James.

Ez a kijelentés jelen állás szerint elég merész, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a James nélküli Cavaliers idén a liga második leggyengébb csapata volt. Ami a túloldalt illeti, most a Dallas Mavericks maradt az utolsó reménység ebben a „projektben” - amelynek apropóján egy elmés marketinges rögtön ki is találta a „Cavs for Mavs” kampányt. Az ezzel a felirattal ellátott pólókat pedig 24 dollárért vesztegetik Clevelandben a döntő idején. A finálé hatodik mérkőzését magyar idő szerint hétfőn hajnalban (Sport1 - 02.00) rendezik meg Miamiban.