Női kosár Eb-pótselejtező

Hatpontos hátrányban a magyarok

  • MTI
megosztom

A magyar női kosárlabda-válogatott vasárnap hat ponttal kikapott a németektől Oberhausenben, az Európa-bajnoki pótselejtező rájátszásának első mérkőzésén.

Eredmény, rájátszás, 1. mérkőzés:
Németország-Magyarország 59-53 (15-16, 16-14, 14-14, 14-9)
A magyar csapat legjobb dobói: Fegyverneky 16, Vajda 11, Horti 11

A német csapat kissé ráijesztett a soproni tornagyőzelmükkel a kontinenstorna küszöbére jutott magyarokra, de 8-2 után - főként Vajda Annának köszönhetően - nemsokára 8-12 állt az eredményjelzőn. A házigazdák több mint három perc elteltével találtak be ismét, majd mivel a cseresorok pontaránya 8-0 lett, szorossá vált a mérkőzés. A második negyedben a sérült Honti Katát nélkülöző vendégek Fegyverneky Zsófia vezetésével 25-21-re megléptek, de erre egy 10-0-ás hazai roham következett. A nagyszünetben 31-30 volt az állás.   

Térfélcsere után rákapcsoltak a németek, és a Pécsett is megfordult Dorothea Richter révén ismét elhúztak 6 ponttal, ám Székely Norbert tanítványai nem hagyták magukat, és az utolsó negyed már 45-44-ről indult. A hazaiak 48-48-nál egy 11-0-ás sorozattal faképnél hagyták az egymás után hat triplakísérletet elrontó magyarokat, akik ráadásul sorra kapták a személyi hibákat. A hatperces "rövidzárlatot" követően aztán Fegyverneky és Horti révén sikerült hat pontra csökkenteni a hátrányt.   

A visszavágóra szerdán 18 órakor kerül sor Sopronban, a párharc győztese utazhat a jövő szombaton kezdődő lengyelországi Eb-re.

megosztom