Női kézilabda vb-selejtező

Nem kell sokat várni a lemondásomra - Mátéfi Eszter

Pálinger Katalin visszavonult a válogatottól.

A magyar női kézilabda válogatott vereséget szenvedett Németországtól világbajnoki selejtezőmérkőzésen, ezzel eldőlt, hogy nem jut ki a világeseményre, és az olimpiai szereplés lehetősge is elúszott. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány ugyan nem mondott le a találkozó után, de a jövőben nem ő fogja irányítani a nemzeti csapatot. Pálinger Katalin ellenben kijelentette, hogy nem szerepel többet a válogatottban.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány utasításokat ad a kézilabda női vb-selejtezőjének visszavágó mérkőzésén Győrben, a Magyarország-Németország találkozón. Sem a jövő évi londoni olimpiára, sem a decemberi világbajnokságra nem juthat ki a magyar női kézilabda-válogatott, miután a vb-selejtező győri visszavágóján 27-22-re kikapott a német csapattól."Természetesen nagy csalódás a vereség, és gratulálok a német válogatottnak" - kezdte Mátéfi Eszter az értékelését. - "A kinti mérkőzés után úgy tűnt, hogy a kétgólos hátrány ledolgozható. Kielemeztük a hibákat, de nem úgy kezdtünk, ahogy kellett volna. 7-5 után éreztem a fordulatot, amikor elvesztettünk egy labdát, és onnantól a mi önbizalmunk egyre fogyott, az övék egyre nőtt. A megbeszélt agresszivitást nem kaptam vissza, a németek sokkal jobban védekeztek. Mi a folytatásban egy nyitottabb védekezésre váltottunk, kockáztattunk, de ez nem jött be."

Pálinger Katalin szintén csalódottan értékelt, és bejelentette, hogy befejezte válogatott pályafutását: "Először is gratulálok az ellenfelünknek. Úgy készültünk, hogy meglesz a győzelem és a továbbjutás, bár én a meccsek előtt mondtam, hogy ha mégsem sikerül, akkor kiderül, hogy generációváltásra van szükség a nemzeti csapatnál. Mindkét mérkőzésen vereséget szenvedtünk, tehát ki kell mondanunk, hogy a jobb csapat győzött. Ez fájó, különösen úgy, hogy nekem ez volt az utolsó mérkőzésem a válogatottban. Ez független az eredménytől, már előre eldöntöttem. Köszönök tehát mindent a csapatnak, a szurkolóknak és az edzőimnek is."

A másik oldal természetesen elégedetten értékelt: "Büszke vagyok a csapatomra" - mondta Heine Jensen, a német csapat kapitánya. " A meccs elejétől kontroll alatt tartottuk a játékot, meg tudtuk valósítani az előzetes tervünket. Ahogy haladtunk előre, úgy nőtt az önbizalmunk, és a közönség nyomása ellenére is biztosan nyertük a találkozót."

A sajtótájékoztatón Mátéfi Eszter ugyan nem beszélt a távozásáról, de később a hathárom.hu felvetésére, miszerint sokan követelik a lemondását, így reagált: "Nem kell sokat várniuk, akik ezt követelik. Egy hónapnál többet semmiképp, hiszen nemsokára lesz elnökségi ülés a szövetségben."