Női röplabda Euroliga

Bravúros magyar győzelem Csehországban

  • MTI

A magyar női röplabda-válogatott bravúros, 3-2-es győzelmet aratott a cseh csapat vendégeként az Euroliga B csoportjának szombati mérkőzésén.

Jókay Zoltán, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozata az MTI-nek: "A pénteki mérkőzést követően leültünk és átbeszéltük a dolgokat, kielemeztük a hibákat. Nyitásfogadásban most sokkal jobbak voltunk, ez pedig egy megfelelő stabilitást adott a csapatnak. Már a negyedik játszmában is megvolt az esélyünk a győzelemre, meccslabdánk is volt, de sajnos pont amikor lendületben voltunk, Liliom Rita megsérült, és szerencsénk sem volt. Az ötödik játszmában kényszerből már körülbelül a harmincadik felállásban játszottunk, de a lányok nagyon szépen tartották magukat, ettől pedig egyre idegesebbek lettek a csehek. Történelmi siker a mai, nem is nagyon emlékszem, hogy mikor tudtuk legyőzni utoljára idegenben a cseheket."

Az európai szövetség honlapja szerint Jókay Zoltán együttese - amely pénteken sima, 3-0-ás vereséget szenvedett a csehek elleni első összecsapáson - maratoni, 128 perces találkozón diadalmaskodott.   

Eredmény, női Euroliga, B csoport:
Csehország-Magyarország 2-3 (-19, 18, -24, 26, -16)
Pénteken:
Csehország-Magyarország 3-0 (11, 14, 25)   

A magyar válogatott az első fordulóban az izraeliek otthonában szerepelt, akkor egy vereség mellett egy győzelmet szerzett, ezt követően pedig Szombathelyen kétszer kikapott a bolgároktól. A következő páros mérkőzésre jövő pénteken és szombaton kerül sor Budapesten a csehek ellen.