Atlétika

A 800 méter világcsúcstartója felépült sérüléséből

A 800 méteres férfi síkfutás rekordere, David Rudisha szerint hosszadalmas sérülése miatt nem lesz hátrányban az augusztus végén kezdődő tegui világbajnokságon.

David Rudisha felépült hosszú sérüléséből, továbbra is aranyat vár magától világbajnokságon

Rudisha március óta nem versenyez, egy ausztráliai viadalon megsérült, bal bokájában ínhüvelygyulladást állapítottak meg. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) által a 2010-es év legjobb férfi atlétájának választott futó június 24-én, a franciaországi Nancyban tér vissza, majd az első nagy erőpróba a június 30-i, lausanne-i Gyémánt Liga-verseny lesz számára.

A kenyai sportoló menedzsere, James Templeton a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy Rudisha nem aggódik a kiesett idő és versenytapasztalat miatt. "Azt mondta nekem: ne aggódj, augusztusra a legjobb formámban leszek. Az elmúlt három-három és fél hétben már cipőben edzett. Erősnek és egészségesnek érzi magát, készen áll a megmérettetésekre."

Rudishát nem először sújtja sérülés, 2008-ban a pekingi Olimpia válogatóversenyét volt kénytelen kihagyni, majd 2009-ben a berlini világbajnokságon rajthoz állt ugyan, de rossz taktikával futott és lemaradt a döntőről.

A kenyai 2010 augusztusában két világcsúcsot is futott: előbb 1:41.09-re javította Wilson Kipketer 1997-es rekordját (1:41.11), majd egy hét múlva saját új csúcsát döntötte meg (1:41.01). Idén 1:40 alá szeretne kerülni. Az idei világranglistát a szudáni Abubaker Kaki vezeti, 1:43.68-al, amit múlt szombaton, Eugene-ben ért el.