Edzőkérdés

Roberto Martínez visszautasította az Aston Villa ajánlatát

megosztom

A Wigan Athletic menedzsere visszautasította az Aston Villa állásajánlatát. A birminghami egyesülettől szívbetegsége miatt közös megegyezéssel távozott Gerard Houllier, lázasan keresik utódját.

Roberto Martínez folytatja a Wigannél megkezdett munkáját

A spanyol szakember újabb, hároméves megállapodást köt hamarosan a Wigannél, miután visszautasította a Villa egyéves, dupla fizetést kínáló (1.5 millió fontos) ajánlatát. Az oroszlánok kispadjára ő volt az első számú jelölt, Mark Hughes, Rafael Benítez és Steve McClaren előtt, de a Wigan tulajdonosával, Dave Whelannel folytatott megbeszélést követően a maradás mellett döntött.

"Roberto marad, és ez nagyon jó hír. Ma vagy holnap aláírja új, három évre szóló szerződését, természetesen megemeljük a fizetését is. De hogy őszinte legyek, itt nem a pénzről van szó. A Villánál csalódottak lesznek. Roberto egy egyenes fickó, könnyű volt megállapodnunk" - mondta Whelan.

"Az elmúlt két évben az elnök úr nagyon pozitívan állt hozzám, mindig támogatott, most úgy érzem, nekem kell megmutatnom a hűségemet. Még nem fejeztem be a Wigan Athleticnél az elkezdett munkát. Még sok itt a tennivaló" - nyilatkozta a 37 éves Martínez, aki 2009-ben a másodosztályú Swansea Citytől érkezett Wiganbe, első szezonjában a 16. helyre vezette a csapatot, akárcsak a 2010-2011-es idényben.

Az Aston Villa közleményt adott ki, e szerint "továbbra is azon dolgoznak, hogy megtalálják a megfelelő jelöltet a klub irányítására."

megosztom