Brazília

Neymar úgy gondolja, hogy a Santosból is megnyerheti az Aranylabdát

megosztom

A brazil futball jelenlegi legnagyobb tehetségének tartott Neymart Európa összes klubja lelkesen körülrajongja mostanában. Ő azonban tavaly szerződést hosszabbított, és elképzelhető, hogy egyelőre marad is a Santosnál. Sőt, szerinte az sem lehetetlen, hogy a brazil bajnokságban játszva nyerje el 2011 végén a FIFA Aranylabdát.

Állítólag a Barcelona, a Real Madrid és a Chelsea is leigazolná a 19 éves csatárt, aki azonban nem biztos, hogy ezen a nyáron klubot vált. Annak ellenére sem, hogy bevallottan vágyik a nemzetközi elismerésre, például az Aranylabdára is. Igaz, a Santos sportigazgatója, Armenio Neto korábban kijelentette, hogy Neymar szerinte a brazil klubban játszva is megkaphatja az elismerést.

Neymar a Santos edzésén 2011 májusában

"Semmi sem lehetetlen" - erősítette meg a véleményt a támadó. "Pelé úgy lett az évszázad játékosa, hogy szinte végig csak a Santosban szerepelt. A játékommal, a trófeák megnyerésével szerintem én is magasra juthatok. Aztán idővel meglátjuk, hogy sikerült-e elérni a céljaimat. De mindenképp szeretném."

Bármennyire is lenyűgöző a játékos önbizalma, azért az idei évben még nem neveznénk esélyesnek a legnagyobb egyéni elismerésre. Elég, ha csak Lionel Messi és Cristiano Ronaldo teljesítményét nézzük. Persze, ha Neymarral a Santos megnyerné a Libertadores Kupát, és a klubvilágbajnokságon összekerülnének a Barcelonával, és esetleg jobban játszana, mint Messi - talán itt már túl sok a feltételes mód...

megosztom