Forma-1

Immár hivatalos, hogy elmarad a Bahreini Nagydíj

  • MTI

Nem rendezik meg idén a márciusról elhalasztott Forma-1-es Bahreini Nagydíjat.

A szervezők csütörtök éjjel bejelentették, elfogadják, hogy a csapatok ebben az évben már nem szeretnének versenyezni Szahírban.

"Bahrein boldog lett volna, ha a futamra október 30-án sor kerülhet, de a résztvevők egyértelműen jelezték, hogy ez nem megfelelő megoldás számukra, mi pedig tiszteletben tartjuk ezt a döntést - idézte a szervezők közleménye Zayed Alzayanit, a pályát üzemeltető társaság elnökét. - Szeretnénk továbbra is a Forma-1-es sorozat versenynaptárába maradni, ezért nem törekszünk arra, hogy ebben az évben mindenáron megrendezhessük a futamot."

A szahíri verseny az idei szezon első GP-je lett volna márciusban, ám az országban uralkodó feszült politikai helyzet miatt elhalasztották. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) múlt pénteken jelentette be, hogy október 30-án pótolják a nagydíjat, az idén debütáló indiai verseny pedig erről az időpontról december 11-re kerül át.

A csapatok és a pilóták ezt követően jelezték, ebben az évben már nem szeretnének Bahreinbe utazni, s irreálisnak nevezték a módosított versenynaptárat, szerintük ugyanis túl későn fejeződött volna be a sorozat.

Az F1 2011-es világbajnoki idényéből így - a vasárnapi Kanadai Nagydíjjal együtt - még 13 futam van hátra, a szezonzáró viadal november 27-én, Brazíliában lesz.

Forma-1
A 2011-es világbajnokság még hátralévő futamai
Június 12 Kanadai Nagydíj, Montreal
Június 26 Európa Nagydíj, Valencia
Július 10 Brit Nagydíj, Silverstone
Július 24 Német Nagydíj, Nürburgring
Július 31 Magyar Nagydíj, Hungaroring
Augusztus 28 Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
Szeptember 11 Olasz Nagydíj, Monza
Szeptember 25 Szingapúri Nagydíj, Szingapúr
Október 9 Japán Nagydíj, Szuzuka
Október 16 Koreai Nagydíj, Jeongam
Október 30 Indiai Nagydíj, Újdelhi
November 13 Abu-Dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi
November 27 Brazil Nagydíj, Sao Paulo