Női kézilabda vb-selejtező

Doppingellenőrök jártak a Győrben készülő magyar válogatott edzésén

  • MTI

Doppingellenőrök zavarták meg a női kézilabda-válogatott addigi nyugodt felkészülését a győri Magvassy Mihály sportcsarnokban.

Szamoránsky Piroska, Bulath Anita, Kovacsics Anikó és Zácsik Szandra (b-j), a Németország ellen világbajnoki selejtező mérkőzésre készülő magyar női kézilabdacsapat tagjai edzenek a tatai edzőtáborban. MTI Fotó: Illyés Tibor
Langauf István technikai vezető az MTI-nek elmondta: pénteken este edz utoljára az együttes a találkozónak otthont adó győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban, és jelenleg együtt van a teljes, 18 fős keret. A tréningen megjelentek a Magyar Antidopping Csoport ellenőrei is, így aztán a meccs előtti utolsó este több játékosnak is mintát kell adnia.
   
"Már két és fél hete együtt vagyunk, Balatonfüreden, Tatán vagy Győrben. Most jöttek..." - jegyezte meg Langauf.
   
Mátéfi Eszter szövetségi kapitány - mivel most nem kell utazni - ráér közvetlenül a 17:30-kor kezdődő mérkőzés előtt kijelölni azt a 16 főt, akikre számít. Az első, 26-24-re elveszített balingeni összecsapásra a harmadik számú kapus, Pastrovics Melinda, valamint a beállós Mayer Szabina nem utazott el. Szombat délelőtt még egy videózás és pihenés vár a játékosokra.

A németek már megérkeztek Győrbe, ott ebédeltek, majd közvetlenül a magyarok után, 18:30-kor tréningeznek a helyszínen.

Az oda-visszavágós vb-selejtezőt kuparendszerben rendezik, vagyis számíthat az idegenben lőtt gólok száma is, és ha így sem lehet eldönteni, ki a jobb, egyből következnek a hétméteres dobások.

A meccset élőben közvetíti az m1 és a Magyar Rádió, valamint a magyar szövetség médiapartnere, a SportKlub. A párharc győztese vehet részt a decemberi, olimpiai kvalifikációs brazíliai vb-n, míg a vesztes biztosan lemarad a 2012-es londoni ötkarikás játékokról is. A két csapat eddig 24-szer találkozott, a magyarok 16-szor győztek, a németek hatszor, és volt két döntetlen is.   

A Győrben készülő keret:

Kapusok: Herr Orsolya (Syma-Vác), Pastrovics Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsaba), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállósok: Mayer Szabina (Győri Audi ETO KC), Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)                                     
Balátlövők: Ferling Bernadett (Dunaújvárosi Regale Klíma), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Juhász Gabriella (DVSC-Korvex), Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC)