Autósport

Az Audié a pole pozíció a Le Mans-i 24 órás versenyen

  • VNA

Az Audi csapat két autója indulhat majd az első sorból a szombaton délután kezdődő legendás Le Mans-i 24 órás autóversenyen.

Bernoit Treluyer vezeti a 2-es számú Audi r18 TDi-t a Le Mans-i 24 órás verseny időmérő edzésén 2011 júniusában

Ezen a hétvégén rendezik meg az autósport megbízhatósági kategóriájának egyik legismertebb és legjelentősebb eseményét. A 79. alkalommal sorra kerülő Le Mans 24 órás versenyen idén is Peugeot-Audi párharcot vártak a szakemberek. A csütörtök esti időmérő edzésen a francia Benoit Treluyer volt a leggyorsabb, aki az új LMP1-es kategóriájú sportautóval, az Audi R18 TDI-vel 3:25,738-as időt repesztett, így elsőként indulhat majd a szombaton délután három órakor kezdődő - az Eurosport által végig élőben közvetített - versenyen. A szintén Audi-val versenyző, címvédőnek számító Romain Dumas volt a második, aki 61 ezreddel volt csupán lassabb márkatársánál.

A második sorból majd két Peugeut 908-as indulhat, a francia gyár legjobbja ezúttal Simon Pagenaud volt. Az időmérő edzés szorosságára jellemző, hogy az első hat helyezett autó között mindössze hat tizedmásodpercnyi különbség alakult ki. Az idei évre átalakuló GT-kategóriában a brazil Augusto Farfus BMW M3 GT-je volt a leggyorsabb az időmérőn.