Gyémánt Liga

Usain Bolt Oslóban debütál 200-on

A 100 és 200 méter világcsúcstartója, olimpiai és világbajnoka a hosszabbik távon a csütörtök esti, oslói Gyémánt Liga-versenyen állt rajhoz először 2011-ben.

Usain Bolt 200 méteren az oslói Gyémánt Liga-versenyen debütál 2011-ben

A 24 éves jamaicai sprinternek ez lesz az idei harmadik megmérettetése, a sorozat római állomásán és az ostravai World Challenge versenyen 100-on indult, és győzött. Az oslói mezőnyből a norvég Jaysuma Saidy Ndure az egyetlen, aki megközelíti Bolt 19.19-es űridejét, a norvég egyéni legjobbja 19.89 mp. Rajthoz áll még Walter Dix is, aki múlt szombaton Eugene-ben győzött, Ndure előtt (20.19-el). De Kim Collinsra, a 100 méter 200-as világbajnokára, és a brit Christian Malcolmra (aki a szezonban má 20,95-öt is futott) is oda kell figyelnie a jamaicainak, no meg honfitársára, Bolt Mario Forsythe-re.

A hazaik nagy bánatára a kétszeres olimpiai bajnok gerelyhajító, Andreas Thorkildsen ágyéksérülése miatt nem áll rajthoz Oslóban.

A Gyémánt Liga következő versenyét egyébként szombaton, New Yorkban rendezik, így a legtöbb amerikai nagyágyú nem utazott el Norvégiába, de például a női magasugrás világbajnoka, Blanka Vlasic is az egyesült államokbeli viadalt választotta.