Jégkorong

Gőzerővel folynak a tárgyalások a Sapa Fehérvárnál

A Sapa Fehérvár eddig főleg fiatalokat igazolt, de az EBEL-kerethez még két légiós hátvédet, és akár egy center is szerződtetnének.

Palkovics Krisztián biztosan marad Fehérváron

A magyar bajnok Sapa Fehérvár AV19 menedzsmentje gőzerővel dolgozik nyáron is, hogy megerősítse a csapatot. Ahogy véget ért a szezon, a Kevin Primeauval edzővel és Eric Johanssonnal hosszabbított a vezetőség, ám azóta kevesebb hírt hallani.

- Ahogy tettük azt vezetőedzőnk és centerünk esetében is, hosszú távon gondolkodunk rutinos, válogatott játékosainkkal, így kétéves szerződéseket kívánunk tető alá hozni, jó úton haladunk a megegyezéshez. Farmkeretünk három fiatalemberrel bővült, megállapodtunk a Red Bull Salzburgtól hazatérő Németh Attilával. A 18 éves csatár az ifjúsági, majd a juniorválogatottat is erősítette, ám Ausztriában sérülés miatt nem játszhatott. Nálunk folytatja pályafutását kanadai vezetőedzőnk két fia, Josh Primeau és Ben Primeau, a fiatal támadók eddig a junior A ligás Calgary Canucksban korongoztak. Az EBEL-keretnél továbbra is nyitva tartjuk a szemünket: két légiós hátvéd, és akár egy center szerződtetése reményében, és Hetényi Zoltán lehetséges távozása miatt kapusposzton is - mondta Ocskay Gábor az fmh.hu-nak..

Sofron Istvánnak, Nagy Gergőnek, Maklári Eriknek, Orbán Attilának élő szerződése vabn a klubbal, Ladislav Sikorcin, valamint Magosi Bálint érkezik hozzájuk. A vezetőségnek jó eséllyel sikerül marasztalnia Mihály Árpádot és Juraj Durcot is, Kóger Dániel tengerentúli ajánlatra vár, így kétséges a szerződtetése, pedig a vezetőkön nem múlna.

A fehérvári vezető a csapat felkészüléséről is beszélt.

- A fiatal játékosok jelenleg a farmcsapatunk vezetőedzőjének, Kóger Istvánnak az irányításával készülnek, rutinos válogatottjaink pedig egyéni edzésterv alapján. A következő szezonra a felkészülést augusztus elején kezdjük el, 8-9 felkészülési mérkőzéssel hangolódunk az EBEL-pontvadászatra, így például a Jesenice és a Nyitra elleniekkel is. Az osztrák bajnokság szeptember 9-én startol, az azt megelőző hét végén tartjuk majd az Ifjabb Ocskay Gábor-emléktornát.