Átigazolás

Az Anzsi edzője telefonon egyeztetett Dzsudzsákkal

  • MTI - hatharom.hu
megosztom

Orosz sajtóértesülések szerint Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott szélsője csütörtökön aláírta szerződését az orosz Anzsi Mahacskalával.

Gadzsijev szerint a Dzsudzsák univerzális játékos A hírt Gadzsi Muszlimovics Gadzsijev, a csapat edzője is megerősítette a Szport Ekszpressz honlapján: "Igen, valóban. Dzsudzsák az Anzsi játékosa. Aláírta a szerződést, ám pontos részleteket nem tudok." 

A sports.ru orosz portálnak már azt nyilatkozta a tréner, hogy egyeztetett is a szélsővel. "Beszéltem telefonon Dzsudzsákkal, pontosítottuk, hogy pontosan mi lesz a feladata a csapatban, és ő is elmondta, hogy milyen szerepkörben lehetne hasznára az együttesnek."

"Az Anzsinak vannak kreatív labdarúgói, mint Bussufa, Lakhijalov, Akhmedov, Tardelli, de hiányzott egy gyors játékos. Dzsudzsák pedig pontosan ilyen. Persze ezt a pályán is bizonyítania kell. Nálunk is az az elv van érvényben, hogy aki felkészültebb, jobban teljesít, az játszik. De visszatérve Dzsudzsákra, univerzális játékos, szélsőként és támadóként is bevethető."

Gadzsijev szerint a nemrég az Anderlechttől érkezett Mbark Buszufával nem fogják zavarni egymást a csapaton belül. "Különböző típusú játékosokról van szó, meg lesz a helyük a felállásban, egyébként is más poszton futballoznak."

A szakember hozzátette: a magyar válogatott szélső július 3-án, az együttes ausztriai edzőtáborában csatlakozik majd a kerethez.   

Az MTI érdeklődésére ugyanakkor a játékost képviselő Stars & Friends Menedzseriroda csütörtök este azt közölte, hogy még mindig a délutáni közleményük van érvényben, azaz jelenleg zajlanak a tárgyalások, "amelyek lezártát követően tájékoztatják a közvéleményt".  

A 24 éves Dzsudzsák Debrecenben kezdte pályafutását, majd 2008-ban került a PSV Eindhovenhez, amellyel holland bajnoki címet nyert. Az eindhovenieknél meghatározó futballistává vált, a legutóbbi szezonban bronzérmet nyert a csapattal.

megosztom