WTCC

A szurkolók szeretete egész életemen végigkísér - Michelisz Norbert

"Szinte álomszerű, ami az elmúlt néhány napban történt velem" - mondta a WTCC-ben szereplő magyar pilóta a Hungaroringen rendezett futamok után.

Michelisz Norbertnek a pálya ismerete nem előny volt - Fotó: MTI

A mohácsi születésű Michelisz Norbert lett Magyarország új kedvence, legalábbis a technikai sportok tekintetében. A pilóta mérlege egy második és egy tizenötödik hely a Hungaroringen rendezett túraautó-világbajnokság két futamán. Az első futam első kanyarjában egy balesetnek köszönhetően hárman is kisodródtak előle, így a második helyre került, majd remek versenyzéssel, a végül nyerő Alain Menut is folyamatosan veszélyeztetve itt is fejezte be a versenyt. A második futam rajtjánál sajnos ő maga okozott komoly balesetet, és csak egy esőszünetnek köszönhette, hogy meg tudták javítani az autóját, és folytathatta. A leggyorsabb kört megfutotta, miután felszáradt a pálya, de az újabb pontszerzésre nem maradt esélye

"Szinte álomszerű, ami az elmúlt néhány napban történt velem. Ehhez fogható még nem fordult elő a pályafutásom során, annyi szeretetet kaptam a szurkolóktól, ami egész életem során végigkísér. Március elején tudtam meg, hogy Budapesten rendeznek futamot a WTCC-ben, a negyedik, marokkói hétvégét törölték a versenynaptárból. A marrakeshi rendezők jelezték, nem tudják biztosítani a feltételeket. Többen pályáztak, szerencsére a magyar pályára esett a választás. Komoly munkálatok folytak, a hazai autósport-szövetség, a Hungaroring és a csapatom vezetői nagyon sokat dolgoztak, hogy a futamot Magyarország rendezhesse - mondta a 26 éves Michelisz Norbert az fmh.hu-nak.

Az első futamon remek versenyzéssel második lett, a folytatásban azonban hibázott, és összetörte a BMW-jét.

"A pálya ismerete nekem ezúttal nem előny, hanem hátrány volt, ugyanis reméltem, a rajt után a többiek száz méterrel később fékeznek, még nyomtam a gázt, az előttem haladó hirtelen lassított, én is visszavettem a tempóból, beleálltam a fékbe, megpróbáltam kikerülni, de így is eltaláltam a harmadik helyen autózót, a fűre kerültem. Én voltam a hibás, mindig a hátulról érkezőnek kell figyelnie, rosszul reagáltam le a szituációt. A kocsi összetört, ám az eső miatti szünetben sikerült menetkész állapotba hoznunk. Úgy gondolom, ha nincs a baleset, akkor sem valószínű, hogy a dobogón végzek, ugyanis a BMW a mezőny egyetlen hátsókerék-hajtású autója, a szakadó esőben nem sok esélyem lett volna a Chevrolet-kkel és a Seatokkal szemben. A kocsim fantasztikus, úgy érzem, rám szabták, szívesebben közlekedem vele, mint a korábbi Seattal, ám esőben sokkal nehezebb vezetni, mint az elsőkerék-meghajtású járművet, továbbá lassabb is. Száraz pályán viszont tökéletes, a versenyek minden pillanatát élvezem" - jelentette ki a Zengő Dension versenyzője.