NBA

A beteg Nowitzkival is egyenlíteni tudott a Dallas

A texasiak német sztárja magas lázzal lépett pályára, ám a hajrában szerzett 10 pontjával így is döntő szerepet játszott a 86-83-as győzelem kiharcolásában.

Nowitzki a hajrában kimagaslóan játszott - Fotó: AFP

A harmadik mérkőzésen, hazai pályán elszenvedett veresége után győzelmi kényszerbe került a Dallas. Vezérük, Dirk Nowitzki viszont épp ezen a fontos, negyedik mérkőzésen magas lázzal küszködött, és az első három negyedben csak 11 pontig jutott. A hajrában aztán fogát összeszorítva küzdött a német, és 10 pontot szerzett, ezzel a hazaiak 21-9-re hozták az utolsó 10 percet.

"Túl kellett tennem magam a betegségen, ilyenkor meg kell, hogy feszülj a csapatodért, én is ezt tettem a pályán" - mondta Nowitzki.

A vendégek szupertriójából Dwyane Wade 32, Chris Bosh pedig 24 pontot dobott, ám LeBron James 11 mezőnykísérletből 3-at értékesítve mindössze 8 ponttal zárt. Ezt pedig nem bírta el a Heat, így a Dallas egyenlíteni tudott.

"Az dühít, hogy egy vesztes mérkőzésen játszottam így. Ha szerzek nyolc pontot, de nyerünk, egy pillanatig sem foglalkoznék a saját játékommal, hiszen engem csakis a csapat eredménye érdekel" - dühöngött James.

A győzelemhez kellett a dallasiak fegyelmezett védekezése, valamint fontos volt Tyson Chandler kilenc támadólepattanója is.

Amennyiben a texasiak vereséget szenvedtek volna, nehéz helyzetbe kerülnek, mert az NBA-döntők történetében még egyetlen csapat sem tudott 1-3-as hátrányból fordítani.

Folytatás magyar idő szerint péntekre virradóra Dallasban. Az a meccs még biztosan nem vet véget a négy győzelmig tartó párbajnak, a csapatok a hétvégén visszaköltöznek Miamiba – a bajnoki cím sorsa Floridában dől el.

NBA döntő