Debrecen

Szeptemberben kezdődhet az akadémia építése

A debreceni akadémiának a pallagi Balásházy János Gyakorló szakközépiskola, gimnázium és kollégium nyújt oktatási hátteret.

Így nézhet ki a pallagi akadémia - Fotó: dvsc.hu

A Debreceni Labdarúgó Akadémia létesítményének és pályáinak építése hamarosan elkezdődik Pallagon. Szilágyi Sándor, a DVSC-DEAC cégvezetője elmondta, hogy az építési engedélyhez szükséges kérelem és a tervanyagok a Városépítészeti Osztályra kerültek elbírálásra és engedélyeztetésre, míg a kiviteli terv készítése folyamatban van. Ha minden akadály elhárul, akkor szeptember körül indulnak a munkálatok.
 
Az akadémiának a pallagi Balásházy János Gyakorló szakközépiskola, gimnázium és kollégium nyújt oktatási hátteret. Egy hetedikes osztály tavaly szeptemberben már elindult, a csapatot két szakember, Sáfár László és Németi János irányítja, előbbit az elmúlt egy év tapasztalatairól kérdeztük.
 
- Három évvel idősebbek között kellett indulnunk az NB III U17-es csoportjában, mivel új csapatként versenyeztetési lehetőségre csak itt volt alkalmunk – mondta Sáfár László a dvsc.hu-nak. - A mezőny második felében végeztünk, hiszen sokkal idősebbek ellen játszottunk hétről hétre, de az eredmény most még másodlagos, a lényeg a versenyeztetés volt. Jövőre már könnyebb lesz, mert másodosztályban indulunk a saját korosztályunkban. A hangsúly egyébként is a képzésen van, és ezen a téren szép eredményeket értünk el, sokat fejlődtek a srácok. A Pallagon tavaly felújított, jó állapotú füves pályán készültünk, télen pedig az Agrártudományi Egyetem műfüves játékterét használtuk. Több tehetség is van a keretben, akivel hosszabb távon lehet majd számolni. Indultunk a diákolimpián is, ahol az országos döntőbe jutottunk, és végül az ötödik helyet szereztük meg. Azt mindenképpen szeretném elmondani, hogy az iskolai és a kollégiumi nevelők nagyon pozitívan álltak a munkához, együttműködőek voltak. Remek tanárok oktatják a diákokat, akik közül mindenki teljesítette a követelményeket.