Tenisz

Serena Williams visszatér

  • VNA

Eastbourneben tér vissza a nemzetközi mezőnybe az amerikaiak tizenháromszoros Grand Slam győztes teniszezője, Serena Williams.

Serena Williams teniszező a Dallas Mavericks Miami Heat mérkőzést nézi a lelátón
Közel egy év kihagyás után visszatér Serena Williams. A 29 esztendős amerikai játékos a jövő heti eastbourne-i tornán szerepel majd először, azok után, hogy tavaly júliusban egy müncheni étteremben belelépett egy eltört üvegdarabba. Ez a kellemetlen lábsérülés a tavalyi szezonjának második felét is meghatározta, hiszen kétszer is műteni kellett. Februárban aztán már közel volt Serena számára a visszatérés, de akkor tüdőembóliát kapott, és egyes hírek szerint életveszélyben is volt. Serena Williams április óta edz ismét, most úgy tűnik, hogy az általa négyszer is megnyert wimbledoni tornán is indulhat majd.

"Az elmúlt tizenkét hónap iszonyatosan kemény volt, és átformálta a személyiségemet. Rengeteg hálával tartozok a családomnak, a barátaimnak és a szurkolóknak a sok-sok támogatásért. Izgatottan várom, hogy újra versenyezzek. Serena visszatért!" - mondta az egykori világelső, aki a sok kihagyás miatt jelenleg csak 25. helyen áll a WTA-ranglistán.