Kézilabda

Marian Cozma emlékoldal indult az Interneten

  • VNA

A veszprémi kézilabda szurkolók klubja internetes honlappal állít emléket a két évvel ezelőtt meggyilkolt román kézilabdázónak, Marian Cozmának.

Marian Cozma, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott 2009 februárjában meggyilkolt tagja tiszteletére www.mariancozma.com címen emlékoldalt indított június 2-án az interneten az MKB Veszprém Kézilabda Fan Club. Remport Csaba, a szurkolói klub elnöke elmondta, hogy az oldalra feltöltötték a sportoló életrajzát, játékos pályafutásának állomásait, mindezt képekkel, videófelvételekkel gazdagon illusztrálva. Emlékeztetett arra is, hogy a veszprémi Patrióta lokál előtt meggyilkolt kézilabdázó tiszteletére tartott néma gyászmenetről, mécsesek gyújtásáról, a bukaresti temetésről és a Marian Cozma emlékére készített mellszobor veszprémi felállításáról is láthatóak felvételek.

Az oldalon Marian Cozma tiszteletére gyertyákat lehet gyújtani és emlékező sorokat beírni. Elmondta, hogy a frissen indított honlapnak már több mint háromezer látogatója volt, s 233-an gyújtottak gyertyát a népszerű sportoló emlékére. Az emlékoldalt - Cozma iránti tiszteletből - ingyen készítette el egy informatikai cég. A szerkesztők a magyar, román és angol nyelvű honlapot folyamatosan frissítik.