Edzőkérdés

Luis Enrique megijedt, és megegyezett a Romával - sajtóhír

Olasz sajtóértesülések szerint Luis Enrique reagált a Roma néhány órával korábban felvázolt ultimátumára, és két évig a Farkasok edzője lesz.

Luis Enrique a Barcelona B edzőjeként

A Roma kedden válaszút elé állította a spanyol szakembert: vagy megállapodnak szerdáig, vagy elfelejtik egymást. Luis Enrique ugyanis eredetileg csak egy évig akart aláírni az Örök Városba, és egy komplett szakmai stábot akart magával vinni a Barcelona B-től, ahol eddig dolgozott, és amely csapatot a spanyol másodosztály harmadik helyére vezette.

A legfrisebb hírek szerint végül kettő plusz három évben állapodtak meg, és a vezetőedző évi másfél millió eurós fizetést kap majd. A szerződést azonban még nem tudják aláírni, mivel a Roma épp a tulajdonosváltás kellős közepén van. Thomas DiBenedetto befektetőcsoportja már áprilisban elindította az átadás-átvételt, de a bürökrácia útvesztőin csak lassan halad a folyamat.

A spanyol szakember Vincenzo Montellát váltja a Farkasoknál, aki Claudio Ranieri lemondása után négy hónapon keresztül irányította a csapatot, de a BL-selejtezőt érő negyedik helyet nem tudta elérni az együttessel.