Tenisz

Federer nem indul Halléban

  • VNA

Nem indul el a hallei tornán Roger Federer, aki így füves pályás mérkőzés nélkül érkezik majd a wimbledoni Grand Slam- versenyre.

Roger Federer, a Roland Garros döntőben szerzett második helyért kapott tállal a kezében - Fotó: AFP
A vasárnapi Roland Garros döntőben elszenvedett veresége után hétfőn lemondta szereplését a hallei tornán Roger Federer. A tizenhat Grand Slam-tornát megnyerő svájci játékos a 750.000 dollár összdíjazású Gerry Weber Open szervezőinek nagy bánatára hozta meg döntését. „Egyeztettem a csapatommal, és elemeztük a helyzetet. A párizsi versenyen elfáradtam, és a szervezetemnek szüksége van a pihenésre, különösen a combomnak, amit még mindig érzek. A hallei indulás nagy kockázatot jelentene a wimbledoni részvételemet illetően” - nyilatkozta Federer.

A németországi torna amúgy a világranglista harmadik helyén álló svájci egyik kedvenc helyszíne, ahol korábban már ötször is győzött, tavaly ugyanakkor a döntőben kikapott itt Lleyton Hewitt-tól. Érdekes módon az ausztrál idén már az első fordulóban ellenfele lett volna Federernek. A svájci játékos most harmadszor mondta le az egyik legfontosabb wimbledoni felvezető versenyt, 2007-ben sérült volt, 2009-ben pedig a Roland Garros megnyerése után szintén rápihent a londoni kalandra.