Botrány

A svéd focilegenda szobrát gyalázták

  • VNA
megosztom

A svéd labdarúgás történetének egyik legjobbja Gunnar Gren volt, az ő szobrát gyalázták meg a múlt héten – vélhetően egy diákcsíny szereplői.

Göteborg városa 2006-ban állított emléket a svéd labdarúgás történetének egyik legnépszerűbb alakjának, Gunnar Grennek. Az Ullevi stadion előtt található szobrot múlt héten ledöntve találták meg az egyik reggel, ráadásul a kompozícióhoz tartozó bronzból készült labda nélkül. A nagy botrányt kavaró eset tettesei egyelőre nem kerültek elő, de az általános gyanú az aznap este a ballagást ünneplő, meglehetősen hangosan italozó középiskolás csapatra terelődik. „Szeretnénk visszakapni a labdát, hiszen annak birtokában helyre tudjuk állítani a szobrot. El sem tudom képzelni, hogy kinek lehet szüksége egy bronzból készült labdára” - háborgott az eset után Jonas Goergsson, az Ullevi Stadion menedzsere.

Gunnar Gren szobra Göteborgban

Gunnar Gren a harmincas években kezdte labdarúgó-pályafutását, majd közel húsz év alatt számos sikert ért el. Az 1948-as londoni olimpián megszerzett bajnoki cím és 57 svéd válogatott fellépés (ahol 32 gólt szerzett) mellett ő is tagja volt az AC Milan legendás svéd triójának, amelyet a tagok (Gren, Nordahl és Liedholm) neveiből csak Gre-No-Li-nak becéztek annak idején. A mostani incidens nem az első volt a Gren-szobor történetében, 2009 decemberében ugyanis egy hókotró is nekiment egyszer véletlenül.

megosztom