Női kézilabda

A németek elégedettek a kétgólos előnnyel

  • VNA

A német csapat elégedett a kétgólos előnnyel, Heine Jensen csapata bizakodva érkezik Győrbe a magyarok elleni világbajnok selejtező visszavágójára.

A magyar SZUCSÁNSZKI Zita (b) és SZAMORÁNSKY Piroska (j) szerelni próbálja a német Nadja NADGORNAJA-t a női kézilabda-világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésén Balingenben.
„Nem dőlt el semmi, a továbbjutást a második meccs határozza majd meg”
- mindkét oldalon hasonló nyilatkozatok hangzottak el a vasárnapi német-magyar világbajnoki selejtező (26-24) kézilabda mérkőzés után. A szombati győri visszavágó előtt megnéztük, hogy a németek miként értékelték csapatuk balingeni kétgólos sikerét.

„Az első félidőben nem voltunk igazán olyan felfogásban a pályán, amilyenre egy magyar válogatott elleni győzelemhez szükséges - mondta a németek új szövetségi kapitánya, Heine Jensen. „A második félidőben a harcosságunk és a szenvedélyességünk már teljesen rendben volt. A különbség ekkor az volt talán, hogy emberhátrányban sokkal agresszívebben védekeztünk. A második felvonás elején nem volt biztos, hogy megnyerhetjük a meccset. Boldog vagyok, hogy volt tartás a csapatban és tudtunk fordítani.”

„Nagyon bő a keretünk, és különösen pozitív volt, hogy szinte mindenki hozzá tudott tenni a jó játékhoz.  Fontos, hogy a játékosaim nem a pályán töltött játékperceikkel voltak elfoglalva, hanem sokkal inkább azzal, hogy a csapat összteljesítményéhez minél többet tegyenek hozzá” - utalt arra a német kapitány, hogy elégedett a sok csere által generált rotációs rendszer eredményével.

„Sokkal bátrabban kell játszanunk, nem szabad megengednünk azt, hogy Győrben ismét egy félidőre legyen szükségünk ahhoz, hogy igazán felpörögjünk” - vetítette előre Jensen a nehéz visszavágót a magyarok számára. A német csapat játékosai egy nap kimenőt kaptak az első találkozó után, a keret csak kedden találkozott ismét. A német sajtó Sabrina Richtert, Nadja Nadhornajat és a négygólos Nadine Krausét dicsérte az első találkozó után, és elégedett volt a válogatottba két év után visszatérő Stephanie Melbeck teljesítményével is. A visszavágóról szóló írások ugyanakkor egytől-egyig megemlítik azt, hogy a mérkőzést a „győri pokolban” kell majd megvívnia a német csapatnak…