U21-es válogatott

A játékosok szerint jók lehetünk az Eb-selejtezőkön

A fiatalok kiemelték, hogy a franciák ellen igazi csapatként küzdöttünk, ami jó jel lehet az őszi Eb-selejtezők előtt.

Kínánál erősebb ellenfelek várnak ránk a selejtezőkön - Fotó: AFP

A magyar U-21-es válogatott négy szerzett pontjával a hatodik helyen zárta a Touloni Tornát. Róth Antal csapatának jó esélye volt az elődöntőbe kerülésre is, ám a franciáktól a hajrában kapott gól miatt ez nem sikerült. Az utolsó mérkőzésen nyújtott teljesítmény azonban biztató lehet az Eb-selejtezőkre nézve, ahol a magyar korosztályos válogatott a hetedik csoportba került az olasz, a török, az ír és a liechtensteini együttes mellé.

Fiola Attila, a Paksi FC védője mindhárom mérkőzést végigjátszotta a válogatottban.

- A franciák ellen igazi csapatként küzdöttünk, és ennek kis híján meg is lett az értékes eredménye. A bajnokság végeztével fokozatosan vettük fel a nemzetközi tempót, amely sokszor gyorsabb volt az otthoninál. Úgy érzem, éppen a legjobb csapat ellen tudtunk a legjobban futballozni - mondta a hátvéd az mlsz.hu-nak.

A középpályás Tajthy Tamás is a csapategységet emelte ki a franciák elleni mérkőzés után.

- A mai meccsen bebizonyítottuk, hogy tudunk igazi csapatként futballozni - kezdte az újpesti futballista. - Szervezetten és felszabadultan játszottunk, ez volt a jó teljesítmény alapja. Szerintem mindent megtettünk a siker érdekében, és kiderült mindenki számára, hogy jók lehetünk az Eb-selejtezők folyamán is. A tétmeccseken a franciák elleni teljesítmény lesz az alap, a minimum.

A debreceni Bódi Ádám csapatunk egyik legjobbja volt, sokszor megbontotta a francia védelem bal oldalát.

 - Az biztos, hogy a francia csapatban fizikailag erős, gyors játékosok szerepelnek, és képzettek is, mégsem igazán tudtak fölényben játszani - nyilatkozta a gyors szélső. - Sok jó egyéni teljesítmény is párosult a szervezett játékunkhoz, és ellentétben a Mexikó elleni meccsel, itt mindenki hitt magában és a siker lehetőségében. Majdnem sikerült megszerezni a győzelmet, taktikus játékunkkal sokáig vezettünk, de a végén szerencsétlenül elbuktuk a továbbjutást. Ami a folytatást illeti, öröm itt játszani az U21-es csapatban, jó volt ezen a rangos tornán szerepelni, és szeretnék a keretben maradni a selejtezőkre is. Ahogy mindenkinek, nekem is az a célom, hogy helyet szerezzek a kezdőcsapatban, és segíteni tudjam az együttest a nemzetközi porondon.