NHL

8 gólt vágott a Boston

Bostonban folytatódott az NHL nagydöntője kedd hajnalban a harmadik mérkőzéssel, és a két vancouveri találkozóval szemben ez most egy nagyon sima hazai győzelemmel zárult. Az első harmad elején a bostoniak egy ütközést követően elveszítették Nathan Hortont, de csapattársuk kiesését meglovagolva a gól nélküli első harmad után az utolsó két játékrészben 8 gólt vágtak Roberto Luongónak, míg Tim Thomas mindössze egyszer kapitulált a meccs folyamán (8-1), így egy magabiztos győzelemmel sikerült szépíteniük a párharcban.

A Boston Bruins játékosa, David Krajeci ünneplei a Vancouver Canucks ellen szerzett gólját a Stanley Kupa döntőjének harmadik mérkőzésén, ahol a Boston gólzáporos, 8-1-es győzelmet aratott.
Karrierje során Luongónak eddig csak a Chicago Blackhawks tudott 5 vagy annál több gólt lőni a rájátszásokban, és tekintve, hogy a Blackhawks az utóbbi két évben kétszer kiejtette a Canuckst, és idén is a 7. meccs döntött ellenük, ez nem lehet túl jó ómen a vancouveri szurkolóknak.

Milan Lucic úgy tűnik, jól látta, hogy jó úton halad a csapatuk. Második meccs utáni nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy tartani kell azt az iramot, amit már ott is játszottak, és akkor jönni fognak a gólok - az első hazai meccsükön jöttek is a találatok, a bostoni TD Gardenben 8 gólt vágtak a bostoniak, és egyedül a veterán Mark Recchi duplázott, a másik hat találatot hat különböző játékos jegyezte.

Pedig az első harmad az első két meccset idézte, ahol a kapusok a csatárok fölé nőttek védéseikkel. Aztán Andrew Ference, lemásolva Alexandre Burrows hosszabbításbeli találatának gyorsaságát, 11 másodperccel a második harmad kezdetét követően betalált, ami egy valóságos góllavinát indított el a Bocsok részéről. A vancouveri csapat, és egyben Luongo dekoncentráltságát jól tükrözi, hogy a Boston két emberhátrányos gólt is lőtt a két emberelőnyös, és a négy egyenlő létszám melletti találaton túl.

A Boston nagy erőt merített a Tampa Bay elleni széria hősének, Nathan Hortonnak elvesztéséből, akit hordágyon kellett levinni a jégről az első harmad elején, miután a vancouveri Aaron Rome fejre mért ütközését követően elvesztette eszméletét.

Horton legázolása

Mindig nehéz, ha elveszítünk valakit. Nagyon szerettük volna megnyerni ezt neki. Ez egy nagyon kellemetlen helyzet, és mindenki aggódik érte, de egyben kellő motivációt is adott nekünk a győzelemhez” - nyilatkozott az első emberhátrányos gólt jegyző Brad Marchand, aki valószínűleg a mérkőzés gólját lőtte, miután két vancouveri védőt sikerült lehagynia, és egy lövő cselleltúljárnia Luongo eszén.

Ilyen nagyarányú győzelemre 15 éve nem volt példa az NHL Stanley Kupa-döntőjében. 1996-ban a Colorado győzött hasonló arányban a Florida Panthers ellen, míg a legtöbb lőtt gól rekordját az 1936-os Detroit, és az 1942-es Toronto tartja, 9 találattal. A vancouveri játékosok tisztában vannak vele, hogy a negyedik meccsen többet kell nyújtani ennél.

Továbbra is 2-1-re megyünk. Szerencsére nem összesített eredményekkel játszunk, mert akkor természetesen nagyobb bajban lennénk. A következő meccs nagyon fontos számunkra, ha meg tudnánk nyerni, akkor már egy kedvező pozícióban találnánk magunkat. Nem akarunk 8-1-re veszíteni ismét, nagyon kellemetlen egy ilyen vereség az évnek eme szakaszában” - értékelt a vancouveriek védője, Kevin Bieksa. Alain Vigneault, a vendégek vezetőedzője azonban nem dramatizálja túl a vereséget: „Egy vereség az vereség, mindegy, hogy hosszabbításban vagy ilyen nagy arányban kap ki az ember, mint azt mi ma tettük.

A párharc negyedik meccsére csütörtök hajnali 2 órakor kerül sor Bostonban.

A mérkőzés összefoglalója

2011-es Stanley Kupa döntője